Espot defensa el model turístic

El cap de l’executiu afirma que el pont tibetà permetrà “desestacionalitzar” i “diferenciar” l’oferta i atraure nous visitants

Inauguarció oficial del pont tibetà de Canillo, ahir al migdia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cop de puny sobre la taula del cap de Govern, Xavier Espot, en defensa del turisme. En els parlaments de les autoritats en el marc de la inauguració oficial del pont tibetà de Canillo, que va tenir lloc ahir al migdia, el cap de l’executiu va defensar aquesta nova atracció turística davant “d’aquells que diuen que ens estem venent el país”. En la roda de premsa posterior, Espot va afegir que se li fa “difícil estar d’acord amb determinades persones i moviments que el que volen és tancar els ulls i girar l’esquena a qualsevol tipus d’iniciativa turística”. El màxim reprensentat de l’executiu va remarcar, a més, que aquells que volen una Andorra “només per als andorrans” i que consideren que “no han de venir turistes” al país “tenen una percepció molt equivocada de la realitat”.

Espot va assenyalar que el pont tibetà de Canillo permetrà aprofundir en la “desestacionalització” del turisme atraient més visitants durant l’estiu a la parròquia alta, que encara té una economia, la de les esports i activitats de neu, molt lligada a la temporada d’hivern. El cap de Govern va apuntar que “l’experiència única” de travessar el pont a peu és una iniciativa que permetrà “diferenciar” l’oferta turística andorrana de la dels seus competidors.

Finalment, el màxim representant de l’executiu va recordar que el turisme genera unes rendes “insubstituïbles” per a les arques de l’Estat. Aquests ingressos, va insistir Espot, són els que permeten al Govern de fer “polítiques socials i mediambientals que beneficien el conjunt de la població”, tant els residents com els nacionals. Tot i que va admetre que “algunes coses no s’han fet bé en el passat”, el cap de Govern va afirmar que “s’ha d’evitar la temptació” de caure en “solucions maximalistes” basades en una “imatge desdibuixada” de la realitat.

El pont tibetà de Canillo ha acollit 16.500 visitants des que va obrir fa poc més d’un mes, 10.000 només en la primera quinzena de juliol. Ho va revelar ahir el cònsol major, Francesc Camp, en l’acte d’inauguració de l’equipament. El mandatari va detallar que, d’aquests, “entre el 10 i el 15%” són residents al Principat, mentre que la resta són estrangers. “Estem generant activitat atractiva per a l’estiu, que és un dels reptes que tenim com a país”, va afirmar.

La inaguració va estar marcada per l’espectacularitat. Mossèn Ramon va beneir el pont amb aigua del riu Jordà, on Sant Joan Baptista va batejar Jesucrist. L’aigua era un regal d’unes devotes canillenques que han viatjat aquest estiu a Israel. A més, un funambulista va travessar un cable penjat a un cap i l’altre de la vall, una ballarina penjada del pont va oferir un espectacle de dansa amb teles i dos homes, també penjats, van desplegar dues banderes d’Andorra mentre sonava El Gran Carlemany.

Inauguarció oficial del pont tibetà de Canillo, ahir al migdia.

tracking