Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats
Inauguarció oficial del pont tibetà de Canillo, ahir al migdia.
Fernando GalindoInauguarció oficial del pont tibetà de Canillo, ahir al migdia.
Fernando Galindo
Josep Maria va dir..
Per canviar el model economic cal canviar de politics, i ja es va veure clar al 2011 qui mana al pais. No hi ha interes per una alternativa que posi en risc la situació dels privilegiats. Estem fotuts.
Xavier va dir..
Tota la raó del món, aquests polítics al servei de quatre espavilats vividors com ells, estan acaban d'enfonsar Andorra fonten-la en un forat ben negre que serà molt difícil de sortir-ne, ho estan destronçant tot, però tot. Temps al temps, l'altre dia després de maregar la perdiu i enganyar-nos durant tot aquest temps, el senyor cap de govern, reconeixia que no se'n sortia amb el tema del habitatge, però com no vol en sortir-se'n aplicant polítiques neó-liberals es impossible que s'en surtin, impossible. Això sí caritat per netejar-se les seves consciències, això sí que en saben.
El turisme és indispensable va dir..
Sap greu, però el Turista de nivell busca arquitectura tradicional, silenci,fuig de les masificacions i de les atraccions que ho potencien ( mirador solar, pont tibetà)… i sobretot busca exoeriencies premium en entorns únics i sense alteració humana. Tot el contrari del que pasa ara mateix a Andorra.
Tota la construcció que hi ha ara al país no es per viure i fer vacances, es simple esñeculació i inversió que fuig dels básicos interesos bancaris. Però amb la pujada actual d'intetesis actual el diner tornarà a tenir valor i el totxo i el modus vivendi andorrà perderán valor.
Espatllar la natura per poder fer polítiques medi-ambientals. Ja es veu que alguna cosa no acaba de lligar...
Evidentment que avui per avui necessitem del turisme. El continuarem necessitant mentre no fem res per diversificar la nostra economia. Aquesta és precisament la queixa, que no fem res per substituir aquesta dependència. Seguim apostant per un model econòmic que permet viure a uns quants, pocs, i fa malviure a molts.
Tothom pot pensar el que vol. El cas és que el que oferim per ara no provoca un retorn ecònomic inmediat. El turisme de luxe té molt i millor per escollir i no tohom busca el mateix. Afortunadament!
Crec que sí que al jovent li interessa la natura diferent cf. esqui, escalada, mountain bike, etc etc..... sort en tenen d'aquestes experiencies per valorar la vida.
Cal preservar la natura, oferir experiències puntuals, sense estructures inamovibles.Entre tots ens cal fer una Andorra millor, més digne, ón jo pugui estar-hi bé i tu també, un món no exclusiu.
Sona utopia ja ho sé però car repetir coses per no oblidar que tot s'acaba per a tothom, que al darrere en venen d'altres, i que, mentrestant, no tot s'hi val.
Ah! els núvols m'agraden molt i son necessaris per regar i alimentar...... i el sol també!
Sense el turisme som pell.
El que s'hauria de fer és millorar el nivell del servei, per anar canviant el perfil del turista, passant del turisme de sandwich al turisme de diners, que gasta, que va al restaurant a bons hotels i que compra molt i bó. D'aquesta manera es reduïria el nombre i s'incrementarien els ingressos. És una política a llarg termini, que s'ha de planificar. Per això tambè s'ha de seleccionar molt a qui es donen residencies de treball i a qui no i igualment s'ha de restringir l'accès a la nacionalitat. No podem fer un país de pobres per pobres. Ha de ser a l'inrevés. A Monaco i a Liechtenstein, els treballadors no hi viuen, solament hi treballen. Aquí casa hauria de ser el mateix.
Marta va dir..
El turisme d'abans tenia una altra mentalitat. Més de poble, mirant més per la butxaca que altra cosa. Les muntanyes eren lo de menys. El turisme dels anys 80 i 90 i, si m'apures, de principis dels 2000, venien a comprar barat i coses que no trobaven a les ciutats. I si un cas, ja feien alguna passejada per la natura. Dubto que molts pugessin als llacs. Ara Andorra ja no és atractiva en compres. Internet a fet molt de mal i la pandèmia, més. Aquella generació de turistes han mort o ja no poden viatjar. Els nous turistes volen experiències, art, gastronomia. I d'això anem molt curts. La natura no atrau als joves.
Marta va dir..
Va molt equivocada si creu que abans venien els que venien a fer contemplació. Venien a portar els estalvis i si feien contemplació era dissabte a la tarda, després de passar pel banc al matí ( època gloriosa aquesta). S'ha posat mai la pregunta vostè, perquè hi ha un vol de Barcelona a Ginebra al matí i un de Ginebra a BCN a la tarda ? : pel mateix. Desgraciadament tot això ja és història.
Xavier va dir..
Cal anar canviant el model turístic. Ahir a Andorra la Vella hi havia poca gent. Potser amb menys establiments i llocs oberts tots treballarien més. Aquesta és la gràcia. Millor 100 negocis rendibles que 200 que van com poden.
Sempre protestan per tot la penya macho. Segur que vosaltres ho farieu millor.
Respondre