consell de comú

Encamp habilitarà 12 llits per a treballadors del Pas de la Casa

S’aprofitarà l’antic espai jove perquè els empleats comunals tinguin una cuina, menjador, dutxes i un lloc on dormir

Mas i Riba amb una de les fonts que s'instal·laran.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sessió del consell comunal d’Encamp ventilada en només cinc minuts. “No som tan ràpids com a Ordino”, bromejava un conseller ahir al finalitzar la sessió. Tot i la velocitat del consell –l’últim abans de les vacanes–, l’ens comunal va tenir temps per tirar endavant la convocatòria d’un concurs per a la reforma de l’antic espai jove del Pas de la Casa per habilitar-hi una dotzena de llits per a treballadors de l’administració que, durant els mesos més complicats per la meteorologia, es puguin quedar atrapats al Pas de la Casa i no puguin retornar a Encamp un cop finalitzin la seva jornada laboral. En aquest sentit, l’objectiu del comú és facilitar un espai on aquests treballadors puguin pernoctar davant de possibles situacions climatològiques adverses i així no se’ls hagi de recol·locar en hotels de la zona.

Tanmateix, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va assenyalar que en el cas que sigui necessari, si el nombre de treballadors que queden atrapats a la població fronterera és major que el nombre de llits, “es seguirà facilitant hotels per als treballadors que ho necessitin com fins ara”.

Un espai millor

En l’actualitat, els treballadors del Pas es troben a l’espai del Bullidor a la planta menys vuit, conjuntament amb un pàrquing i la deixalleria. És en aquest punt on hi ha actualment les instal·lacions per als treballadors que inclouen, entre d’altres, un menjador. Amb el concurs anunciat, que sortirà publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) la setmana vinent, el comú vol aprofitar per, tenint en compte que la corporació compta amb els espais que van quedar lliures arran de la construcció de la nova escola bressol i el trasllat de l’antic espai jove, habilitar un nou espai per als empleats que estigui més ben acondicionat. Així, no només es planteja incloure 12 llits per a les situacions d’emergència, sinó que el concurs també inclogui la construcció d’un menjador, una cuina i unes dutxes. “El fet que les obres siguin en interior ens ajuda, però serà el constructor que guanyi el concurs qui ens dirà els terminis de finalització de les obres”, remarcava ahir Mas, que defensava que “si el termini és més curt, millor per a tothom”.

D’altra banda, ahir el consell de comú també va aprovar un crèdit extraordinari per valor de 82.500 euros per a la instal·lació de diferents fonts d’aigua amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús, especialment ampolles. De fet, segons va detallar la cònsol major, aquests nous elements, que s’ubicaran en zones com els centres esportius, al mateix comú o a les escoles bressol de la zona de la Baronia, permetran estalviar fins a 300 quilos de plàstics d’un sol ús anualment.

A més, i també en relació amb la reducció de cost energètic, Encamp va aprovar l’adjudicació de les tasques per als canvis dels llums led als fanals exteriors. Una obra que tindrà un cost d’uns 34.000 euros per a l’ens comunal. Per últim, el consell també va realitzar la modificació pressupostària per a les obres de millora del sanejament i el tractament d’aigües residuals de l’alberg de la Baronia als Cortals d’Encamp.

tracking