Andorra la Vella

Els nous parquímetres de la capital no permetran usar monedes

Els dispositius només deixaran fer l’abonament amb l’aplicació o amb targetes

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en un dels nous parquímetres.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital es desfà de les monedes en els parquímetres. Els nous dispositius que s’estan instal·lant a Andorra la Vella només permetran el pagament amb targeta bancària o mitjançant alguna de les aplicacions que el comú ha habilitat (ElParking o la de FEDA). “Vàrem ser la primera parròquia que va tenir parquímetres, fa prop de 30 anys; han donat un molt bon servei, però ara era hora d’apostar per parquímetres més moderns i nous”, va assegurar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en l’acte d’inauguració d’aquestes nous dispositius.

En aquest sentit, Marsol va voler posar en valor l’aposta que l’ens comunal ha fet per la modernització dels parquímetres, que compten també amb panells solars i permetran al comú racionalitzar-los gràcies al fet que es preveu que els usuaris facin el pagament mitjançant els telèfons mòbils. “Una de les coses que m’agrada assenyalar és que tots els parquímetres venen preparats per ser alimentats amb energia solar, tot i que també hi ha prevista una connexió elèctrica; és important que cada cop apostem més per aquestes energies renovables”, va defensar la cònsol major, que va afegir que “hem treballat aquests mesos per ubicar els parquímetres d’una forma més racional, fins ara estaven ubicats tenint en compte unes distàncies perquè tothom els tingués a prop, ara la ubicació té més en compte la via online, i això ha permès estalviar algun parquímetre”.

En total, a Andorra la Vella s’instal·laran 79 parquímetres, amb un cost d’uns 490.000 euros, segons va detallar la màxima responsable política de la capital.

Adeu a les monedes

“El pagament amb moneda no l’hem previst; vàrem prendre la decisió, meditada, de convocar aquest concurs en plena pandèmia, quan la qüestió de la moneda era una qüestió complicada i vàrem considerar fer-los sense”, va explicar Marsol, que va defensar que “cada vegada hi ha menys persones que les utilitzen; pensem que la gran majoria, especialment els joves, tenen targetes i que difícilment persones que condueixen no en tenen una”. A més, la cònsol va apuntar que aquesta situació tampoc suposaria una problemàtica per a la gent gran, ja que “la nostra gent gran és molt espavilada, especialment els que condueixen”.

Tanmateix, Marsol, que va recordar que el preu dels parquímetres no s’apuja des de fa anys, va reconèixer que “si hi hagués un gran problema i tothom volgués pagar amb monedes, està previst que es pugui habilitar el moneder en els parquímetres”. A més, també va assenyalar que en el cas que hi hagi algun problema durant aquest temps, “els agents de circulació poden col·laborar per facilitar el pagament amb monedes”.

Un moment de la inauguració dels nous parquímetres d'Andorra la Vella.

tracking