'L'Encamp de Gresca' inaugura oficialment la Festa del Poble

L’Esbart Sant Romà torna a representar als Arínsols la dansa que ha esdevingut la icona tradicional de la festivitat

Cos de ballarins de l'Esbart.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Encamp de Gresca, el ball popular que fa uns anys va estrenar l’Esbart Sant Romà i que ha esdevingut la icona tradicional de la Festa del Poble, va lluir ahir al migdia com mai ho havia fet a la plaça dels Arínsols. La dansa va marcar l’inici oficial de la Festa del Poble d’enguany, ja que els actes van arrencar ahir al vespre. El programa, carregat d’activitats per a tota la família i en què la música és la principal protagonista, està marcat per la recuperació de la normalitat després del parèntesi de la pandèmia.

Un primer torn amb el cos de ballarins de l’Esbart, precedits pels més petits, que van ballar el Passeig de Gitanes, va donar pas al ball amb les autoritats, encapçalades per la cònsol major, Laura Mas. El tercer torn de l’Encamp de Gresca va obrir-se a tothom que era en aquell moment a la plaça i va voler participar en l’acte més tradicional del cap de setmana.

Mas va voler agrair a tothom, incloent-hi la comissió de festes, les entitats col·laboradores i els veïns i veïnes, l’organització i la participació en la festa i va manifestar que “tothom agraeix que es pugui tornar a gaudir de les festes populars i de germanor”.

Sopar de gala

La Festa del Poble va començar divendres amb el també recuperat sopar de gala al carrer Major, el sopar de solters i solteres, i concerts de música a l’entorn de Sant Miquel, entre d’altres. Des de divendres a la tarda també està en marxa el torneig de pàdel, que durant tot el cap de setmana es disputarà a la zona esportiva de Prada de Moles.

La jornada festiva d’ahir a Encamp va presentar-se carregada d’activitats. Des de les 10 del matí van estar en funcionament les activitats aquàtiques per als més petits al passeig de l’Alguer. A primera hora de la tarda va començar l’Interparroquial Prix, amb la participació de colles de joves de totes les parròquies. Com cada any, van aplegar-se al centre del poble per competir en la gimcana més esbojarrada del Principat.

La tarda d’ahir va arribar carregada de música i ball per a tots els gustos i edats. En aquest sentit, Aala plaça dels Arínsols, Music Lovers va oferir una sessió de ball de tarda per a la gent gran, plena de clàssics del repertori musical d’ahir i de sempre. A partir de les deu de la nit, a la plaça de Sant Miquel, el grup Soul Storm va prendre el relleu amb els ritmes més animats.

TORNA EL CAR CRASH A PRADA DE MOLES

Un dels actes més destacats d’avui és el Car Crash, que torna a Prada de Moles a les quatre de la tarda. Les inscripcions s’han de fer directament a la zona d’arribada abans de començar. Avui al matí, a partir de les nou, se celebraran els darrers partits del campionat de pàdel i la tercera cursa del campionat d’Enducross a la zona de Beixalís. Una hora més tard començarà l’Encamp Dance Festival, on s’aplegarà una desena de grups de dansa del país i que es clourà amb una classe magistral a càrrec de Brodas Bros. A la tarda serà el torn de les havaneres, a partir de les sis de la tarda la plaça dels Arínsols.

tracking