TRADICIONS

Recollida de la flama del Canigó a la Casa de la Vall

Els cònsols de la parròquia laurediana, que ha tornat a ser l'amfitriona han rebut la flama aquest migdia

Recollida de la flama del Canigó a la Casa de la Vall

Recollida de la flama del Canigó a la Casa de la VallFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Flama del Canigó ha tornat davant la Casa de la Vall per primer cop des del 2019. Ha estat la primera vegada des de l’inici de la pandèmia que s'ha pogut celebrar amb normalitat l’arribada de la flama, l’encesa de les espelmes que encendran les fogueres de tot el Principat i el nomenament de la fallaire major. Rosa Maria Sabaté ha estat l’escollida i ha estat la primera en fer rodar el foc abans que les autoritats s’hi sumessin. Tota la cerimònia s'ha celebrat sota el desig que el foc cremi els mals moments viscuts els darrers anys.

Els cònsols de la parròquia laurediana, Josep Majoral i Mireia Codina, i diversos consellers han rebut aquest migdia la flama del Canigó a les portes de la Casa Comuna en l'any en què la parròquia de Sant Julià de Lòria torna a ser l'amfitriona de l'esdeveniment després de set anys, segons informava el comú lauredià en un comunicat. Així, els joves membresdels fallaires d'Andorra s'han presentat amb la flama pocs minuts abans de les dues de la tarda i com mana la tradició l'han portat fent relleus des de la muntanya francesa del Canigó.

La corporació laurediana destaca que Majoral ha desitjat que"la flama serveixi per cremar tot el que és dolent com ara la pandèmia i la guerra i que es pugui celebrar una revetlla de forma senyada", en al·lusió a la preocupant situació per l'elevat risc d'incendis. Per la seva banda, els fallaires han regalat una falla antiga i una altra de moderna que els cònsols han recollit.

Els fallaires han regalat als cònsols una falla antiga i una de moderna

tracking