Escaldes

Espot demana “sentit comú” amb les diferències a la vall del Madriu

Gili afirma que no actua “unilateralment” i manté que cal fer canvis a l’ordinació

Gili i Espot en els actes de la parròquia.Comú d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va demanar ahir posar “sentit comú” en la polèmica sorgida entre les quatre corporacions comunals que tenen territori a la vall del Madriu. Així ho va indicar en unes declaracions fetes els actes de celebració del 44è aniversari de la creació de la parròquia d’Escaldes, en els quals va coincidir amb la cònsol major Rosa Gili. El líder de l’executiu va manifestar que, al seu entendre, “en el fons de la qüestió tothom està d’acord i ens estem perdent en les formes”. Per tal d’arribar a solucions, i reconeixent que “la situació no agrada a ningú”, Espot es va mostrar obert fins i tot a “ajudar a assolir consensos” entre els comuns implicats si és necessari sempre, va deixar clar, des del respecte a les competències de cada administració.

El mandatari va indicar que cal protegir la vall i va afegir que “la manca d’actuacions a la vall i la prohibició estricta no ens conduiran a aquest objectiu”. “Per tant, els quatre comuns han de remar conjuntament per fer aquelles actuacions que siguin necessàries perquè la vall es mantingui amb l’essència i la idiosincràsia que va permetre que fos declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco”, va afirmar.

Per part seva, la cònsol major va refermar la seva posició envers l’ordinació de la vall del Madriu però va negar que hi hagi “cap unilateralitat” en les seves accions. “Sempre ha tingut la voluntat de treballar conjuntament”, va assegurar, tot i que també va deixar clar que l’ordinació no serà aprovada per Escaldes tal com està ara. “Ja vaig dir que hi havia coses que calia retocar. A Escaldes hem fet la feina i hem traslladat el que pensem que cal canviar”, va dir Gili passant la responsabilitat als altres tres comuns afectats (Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià).

tracking