El comú dedica 10.000 euros a restaurar el Molí del Guillem

L’element patrimonial va ser inaugurat ahir a la tarda

Inauguració del molí, ahir a la tarda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha fet una intervenció de restauració i conservació, d’uns 10.000 euros, al Molí del Guillem, un element patrimonial de titularitat privada però cedit a la corporació encampadana des del 1993 per tal que torni a ser visitable per als turistes que descobreixen el Tremat. El Molí del Guillem, que data aproximadament del segle XVI, és l’antic molí fariner propietat de Casa Guillem d’Encamp, ubicat en un edifici d’arquitectura de muntanya i propulsat per energia hidràulica.

A l’acte d’inauguració dels treballs, ahir a la tarda, hi va assistir la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, diversos consellers del comú, representants del servei de Patrimoni del Govern i la família Guillem, propietària de l’edifici. L’acte va consistir en una visita guiada per part del coordinador de Patrimoni, Museus i Tradicions del comú encampadà, Robert Lizarte, que va explicar quines han estat les millores que s’hi han fet com, per exemple, el rodet, que s’ha restaurat, o el canal, que s’ha netejat i assegurat amb una reixa. També s’hi han reparat petits desperfectes. A l’exterior s’ha soterrat l’hidrant, s’ha reconstruït la zona treballada amb pedra, s’ha anivellat i dignificat la mola i finalment s’ha restituït la teulada de lloses en la forma original.

Lizarte va explicar que la construcció actual data del segle XVIII després que “unes esllavissades que van baixar de la muntanya van malmetre el molí. En aquell moment, en lloc de tirar-lo a terra van decidir aixecar-lo”. Per la seva banda, Mas va recordar que el Museu Casa Cristo rep cada any prop de 3.000 visitants, que ara podran completar la visita amb l’accés al molí.

tracking