rEPORTATGE

Mercat de la Vall de 'pont'

El cap de setmana de la segona Pasqua ha fet que la clientela principal de les parades del mercat, els residents andorrans, no sigui al país i els botiguers asseguren que s’ha notat en les vendes

Parades del mercat de la Vall sense clients.Martí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició del mes de juny del mercat de la Vall va quedar marcat per la baixada d’afluència de visitants a causa de la sortida massiva de residents del Principat pel pont de la segona Pasqua. El fet de seguir encara en temporada baixa i aquesta conjuntura va ser la principal explicació que els botiguers van donar a les poques persones, tenint en compte els precedents d’afluència habituals del mercat, que van acostar-se a la plaça del poble i el carrer de la Vall ahir.

Al migdia la percepció general del matí entre els paradistes que venien roba, accessoris i art va ser que havia passat poca gent, però tenien encara l’esperança que si el temps respectava, que ho va fer fins poc abans de les vuit del vespre, s’hi acabaria acostant més gent a la tarda. Per la seva banda, els locals de menjar van poder aprofitar l’hora del vermut i van acabar tenint un matí més aviat mitjà en la línia de l’edició del maig i d’edicions d’altres anys. Especialment, les parades que es trobaven al pont que va des de l’edifici del comú fins a la plaça del poble van tenir bastant clientela.

MOLT POCA AFLUÈNCIA

Un cas de l’afectació pel poc públic és el de l’Encarna Marín, de la parada Pluja de Somnis. Va comentar que “habitualment la zona del carrer de la Vall està plena, però avui, no sé si pel pont o per alguna altra raó, hi ha molt poca gent”. Va afegir que el dia havia estat fluix i que esperava que en la pròxima edició l’afluència tornés a la normalitat. La falta de gent també preocupava l’Alfons Valdés, un pintor d’art abstracte que ven les seves obres en una parada al mercat de la Vall. Va assenyalar que en el seu cas habitualment la clientela són persones que ja coneixen aquest tipus de pintura i va afegir que “avui no hi ha gaire gent i està costant més de l’habitual vendre les meves obres”.

Entre els artistes i artesans, però, hi havia persones que eren més optimistes amb la situació. A la parada de Sahra the Art van afirmar que “hi ha hagut poca gent, però per la poca gent que hem tingut passejant hem pogut vendre prou”. En una línia similar la parada dedicada a vendre mel ecològica Autèntic van comentar que ja eren conscients que hi hauria poca gent en aquesta edició del mercat “així i tot hem tingut bastants clients tenint en compte les circumstàncies”, van declarar. En termes generals, la zona de la plaça del poble va tenir bons números tot i la poca afluència i generalment els paradistes estaven satisfets amb la jornada. Va ser el cas de la parada de Formatges de Camps. La seva encarregada va comentar que pensaven que seria un dia tranquil. “Estem encara en temporada baixa i sabíem que no han vingut gaires turistes, però la gent ha anat parant, la veritat és que els formatges són molt bons.” A la zona del carrer de la Vall, especialment les botigues dedicades a la moda i els accessoris. La dissenyadora Idoia Giménez va explicar que per a ella “està sent un dia fluix, maig va ser una mica millor, però la veritat és que avui està costant vendre”. En una situació similar es va trobar Gemma Piera, encarregada de la parada de Bijú Ceràmica. Va declarar que a les 5 de la tarda no s’havia estrenat amb cap venda. “Només passen turistes en grup amb tanta pressa que no poden parar a mirar-se les parades, és una pena”, va comentar lamentant la poca gent que va visitar el mercat i el poc temps que tenien per aturar-se a comprar.

Dues dones es miren amb interès els productes d'una de les parades del mercat de la Vall.

tracking