rEPORTATGE

Satisfacció en el balanç d'Andoflora

Els paradistes celebren la tornada de la fira sense restriccions d’aforament i valoren molt positivament l’afluència de públic a la Massana, especialment les jornades de dissabte i diumenge

Satisfacció en el balanç d'AndofloraCOMÚ DE LA MASSANA / EDUARD COMELLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andoflora va tancar la seva 28a edició amb força. La calor es va sumar al bon ambient que va omplir la plaça de les Fontetes de la Massana durant els tres dies que van servir per donar la benvinguda a una primavera força estiuenca. “L’any passat ja vàrem tenir un primer contacte amb l’obertura d’Andoflora després de la pandèmia, tot i que amb restriccions d’aforament i amb mascaretes, així que aquest és el primer any que l’hem pogut celebrar al cent per cent i la tendència es manté: molta gent i uns paradistes contents”, va assegurar ahir el conseller de Cultura del comú de la Massana, Guillem Forné. Una sensació que els paradistes compartien la tarda de diumenge després de tres dies en els quals “la cosa va anar de menys a més”, assegurava un dels paradistes. “Els tres dies hi ha hagut molta gent, però sobretot dissabte i diumenge és quan hem venut més, per a mi diumenge ha estat sensacional a nivell de vendes”, rematava. Un nivell de visitants que també es va notar en totes les activitats organitzades pel comú, especialment les dels infants, va assenyalar Forné.

Sense existències

De fet, en moltes paradetes les existències començaven a escassejar ahir a la tarda i és que si bé no es té un recompte de l’afluència (difícil de registrar pel nombre d’accessos de la plaça), l’afluència va ser constant durant els tres dies, assegurava Forné. “Em queden només alguns geranis i un parell de cactus, la resta ja ho he venut tot”, explicava el responsable d’una altra paradeta. “L’alta afluència ha beneficiat les compres de plantes i flors, cada cop hi ha més gent aficionada a la jardineria i això es percep a Andoflora”, va asseverar el conseller. En aquest sentit, vista l’experiència positiva d’aquest any el conseller Forné va assegurar que “en els últims anys hem acabat tenint llista d’espera de paradetes que hi volien participar i per a les quals no teníem espai, per tant estem oberts a buscar noves maneres i nous espais”. Tanmateix, les Fontetes romandrà com “la seu central d’Andoflora”, va asseverar Forné.

La fira es va clausurar amb diverses entregues de premis. Pel que fa al Concurs d’Instal·lacions Urbanes, el primer premi va ser per a E-Naturam i la seva creació titulada Frida mirant el jardí. El segon premi va ser per a Shami’s i el tercer per a Naturals. Pel que fa al Concurs d’Aparadors, la carnisseria Àngela va ser la guanyadora. Els altres premiats van ser Cathyan, Borges i la Minjadors. A més, durant els tres dies també hi va haver un concurs artístic, a càrrec de la Capsa, amb la col·laboració de les escoles d’art del país. La guanyadora va ser Susagna Pérez, amb la seva obra Cor-Grana. Iris Tallada i Ilyasse Arabi també van ser premiades. D’altra banda, la jornada també es va concloure amb el sorteig del quadre de l’artista massanenca Ona Saumell que va pintar en directe davant el públic assistent i que va dedicar a Frida Kahlo.

La plaça de les Fontetes de la Massana durant l'Andoflora, ahir.

tracking