rEPORTATGE

Arrenca l'Andoflora més participativa

Tota La Massana s’ha implicat en l’organització de la fira de la planta i la flor, sobretot les escoles, que han decorat amb cors, símbol d’aquesta edició, els aparadors de les botigues.

Arrenca l'Andoflora més participativaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un sol de justícia va banyar ahir al migdia les Fontetes. Les 25 parades de la 28a edició d’Andoflora, la fira mercat de la planta i la flor de la Massana, brillaven amb els colors vius de geranis, roses i clavells. “Andoflora s’ha convertit en el mercat de referència a la primavera al Principat, renovant-se en cada edició”, va afirmar la cònsol major, Olga Molné, en el parlament inaugural de la mostra.

La màxima representant del comú va destacar que Andoflora és una festa “plenament consolidada” que implica tot el poble, no tan sols els floristes i artesans que planten cada any la parada a la plaça. En particular, Molné va remarcar la implicació de les escoles de la parròquia, ja que aquest any han participat activament en el festival pintant amb cors els aparadors de les botigues. La cònsol major també va agrair la col·laboració de les entitats culturals massanenques.

La plana major de la política nacional no va voler perdre’s la inauguració de la fira. El cap de Govern, Xavier Espot, va acompanyar Molné en el tall de la cinta inaugural. La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, i el conseller general Carles Naudi, entre d’altres, van recórrer les parades.

Els leitmotivs dl’Andoflora d’aquesta primavera són el cor i el vermell. Un símbol i un color associats amb “la passió i la salut”, va assenyalar Molné. “Això és el que volem transmetre després de la pandèmia. Molt entusiasme, molt entusiasme i molta salut i energia”.

L’acte institucional d’inauguració de la fira va tancar-se amb un espectacle de tango a càrrec dels ballarins Mònica Vega, de Líquid Dansa, i Dani Sampaio, amb Marc Tomàs a l’acordió.

Durant tres dies Andoflora oferirà més d’una vintena d’activitats, entre espectacles, tallers i també exhibicions. El conseller de Cultura, Guillem Forné, va remarcar el vessant participatiu de la mostra: “Tothom hi està implicat: els comerciants, les escoles, les entitats, els artistes i els ciutadans.”

Avui i demà s’espera una alta afluència al mercat, tenint en compte les bones previsions meteorològiques per als dies que venen.

DESENES D'ACTIVITATS PER ALS MÉS PETITS

Les activitats paral·leles a la fira començaran avui a les onze del matí a la plaça de les Fontetes amb un taller infantil de confecció de complements amb flors. Els actes continuaran a dos quarts d’una del migdia amb un concert a càrrec del Cor de Rock. A les quatre de la tarda, a la plaça del Quart hi haurà un espectacle de dansa a càrrec de Líquid Dansa i les padrines de la Massana. Cinc espectacles i tallers més, la majoria adreçats als més petits, completen el programa del dia.

Un grup de nens i nenes de visita a Andoflora.

tracking