Pintures murals de Bosque per salvar la memòria d'Encamp

L’artista embellirà portes i façanes del nucli de la Mosquera

Pintura mural de Samantha Bosque.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha posat en marxa un projecte per embellir zones de la parròquia amb imatges que serveixen per recuperar la memòria històrica. La iniciativa es concretarà en pintures murals que l’artista Samantha Bosque farà a les portes i façanes de diferents cases del nucli de la Mosquera, que el comú considera que serà un nou atractiu per a Encamp.

L’artista pintarà una desena de murals inspirats en fotografies antigues “que reflectiran la vida i la història real dels diferents emplaçaments on s’ubicaran”, segons va explicar el tècnic del comú encampadà i divulgador cultural Robert Lizarte en la presentació del projecte ahir al matí a la Mosquera.

El conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot, va destacar que l’embelliment servirà “per posar en valor el patrimoni, recuperar la memòria històrica i fer-ho de forma atractiva per als veïns i visitants a través de l’art”. El comú recalca que la decoració eliminarà les “pintades d’actes incívics que actualment embruten i malmeten la imatge de la parròquia”. Marot va voler agrair la col·laboració dels veïns, ja que ha estat clau “per poder desenvolupar aquest projecte d’embelliment”.

Bosque ja va pintar el mural que decora la plaça de Sant Miquel i farà el treball dissenyat a la Mosquera en uns dos mesos. La inversió per portar a terme aquest projecte és de 10.000 euros.

tracking