treballs a andorra la vella

El carrer Esteve Dolsa manté els aparcaments

Els treballs permetran ampliar uns 800 metres de voravia i uns 150 metres de la calçada del vial situat als Marginets

Un tram del carrer Esteve Dolsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú remodelarà i embellirà la voravia del carrer Esteve Dolsa Pujal. Les obres no modificaran substancialment el nombre de places d’aparcament regulat que hi ha actualment al carrer –zona blava, zona verda i de càrrega i descàrrega–, segons va confirmar ahir en declaracions al Diari la cònsol major, Conxita Marsol. “Algunes places potser es reorganitzaran, però les mantindrem pràcticament totes”, va puntualitzar la cònsol.

En total, la corporació refarà uns 800 metres de la vorera i uns 150 metres de la calçada del vial, situat a la zona dels Marginets, just a tocar del camí del rec de l’Obac. Segons va explicar Marsol, les obres permetran ampliar unes voravies que en alguns punts del carrer són molt estretes i dificulten el pas dels vianants.

Les noves voravies tindran una amplada d’entre dos metres i mig i tres metres i mig. Els trams més amples s’embelliran amb jardineres i amb altres elements de mobiliari urbà.

La previsió del la corporació és que els treballs tinguin una durada d’uns tres mesos. El concurs de les obres, d’àmbit nacional, va publicar-se ahir al BOPA. Les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny a les tres de la tarda al departament de Secretaria General del comú. L’obertura de sobres es farà l’endemà a dos quarts d’onze del matí.

La intervenció s’emmarca dins el pla integral del comú de millora de les voravies de la parròquia. Les obres materialitzaran un projecte redactat al final del mandat anterior i que, segons Marsol, la pandèmia ha obligat a ajornar. Els treballs donen continuïtat a les obres que ja s’han fet els últims anys a dos carrers del voltant: el de la Grandalla i el de les Lloses.

Actualment hi ha en marxa les obres de refacció de la voravia del carrer Gil Torres. Ahir van publicar-se els concursos dels treballs que es faran al carrer de les Canals i en un tram de l’avinguda Santa Coloma.

MÉS

-800 metres de voravia

El comú ampliarà 800 metres de voravia i refarà 150 metres del vial situat als Marginets. Les voreres tindran entre 2,5 i 3,5 metres d’amplada.

-Durada de les obres

La previsió de la corporació és que els treballs tinguin una durada d’uns tres mesos. Les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny.

-Un projecte de fa anys

El projecte es va redactar durant el mandat comunal anterior però la pandèmia ha obligat el comú a ajornar-lo uns anys.

-Les mateixes places

La intervenció al carrer Esteve Dolsa no modificarà substancialment el nombre de places d’aparcament regulat que hi ha a la zona.

tracking