Els canvis en la recollida porta a porta al Cedre s'aplicaran al juny

El mes vinent els envasos es podran deixar al carrer també dimecres i els residus sòlids urbans, cada dia

Presentació de la prova pilot, en una imatge de l'any passat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els canvis en la recollida d’escombraries porta a porta a la zona del Cedre, a Santa Coloma, començaran a aplicar-se a partir del mes vinent, segons van confirmar ahir al Diari fonts del comú d’Andorra la Vella. La corporació ha decidit introduir les novetats en el sistema de recollida arran d’una reunió dels cònsols, Conxita Marsol i David Astrié, i el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, amb els veïns que va tenir lloc a final de febrer, quan ja feia cinc mesos que el comú havia engegat la prova pilot al barri. No s’ha fet de manera immediata, van apuntar aquestes mateixes fonts comunals, per donar temps a l’empresa concessionària de la recollida per reorganitzar la logística del servei.

La novetat principal és que es farà una única recollida de deixalles a les onze de la nit amb l’objectiu de minimitzar les molèsties provocades pels sorolls. Fins ara el camió de les escombraries passava a les deu i a les dotze de la nit, un fet que va generar queixes entre els veïns de la zona. L’endemà a primera hora del matí una brigada del departament de neteja del comú comprovarà que no quedin residus dipositats a la via pública després del pas del camió.

L’altre canvi que s’introduirà en el sistema és que a partir del mes vinent els envasos també es passaran a recollir dimecres, mentre que fins ara només es podien deixar al carrer dilluns i divendres. A més, hi haurà recollida de residus sòlids urbans cada dia. Des que la prova pilot va posar-se en marxa a final de setembre de l’any passat l’únic dia de la setmana en què aquestes deixalles no es podien treure al carrer era dissabte.

El calendari de recollida de la resta de residus no es modificarà. El vidre es podrà continuar deixant al carrer dimecres i el paper i el cartró, dimecres i diumenge. Cada dia fora d’aquest horari i dissabte les escombraries es podran dipositar al punt de recollida selectiva que el comú de la capital va habilitar a l’aparcament comunal del Cedre, com s’ha fet fins ara.

La prova pilot de recollida porta a porta de residus al Cedre es va posar en funcionament fa uns vuit mesos en sis carrers de la zona del Cedre: mossèn Lluís Pujol, Esteve Albert, del Contrapàs, Roureda Tapada, del Cedre i Castell de Sant Vicenç. Al febrer el comú va decidir mantenir el sistema de recollida, pioner al Principat, i n’estudia la implantació a altres barris de la parròquia. La corporació considera que la proposta ha tingut una bona acollida i acceptació entre els més de 1.000 veïns que resideixen a la zona.

La recollida porta a porta d’escombraries té com a objectiu eliminar de manera progressiva els contenidors de la via pública. Cal recordar que, segons les dades de què disposa el comú, Andorra la Vella genera cada dia més de 35 tones de residus domèstics.

CLAUS

1. Els canvis es posaran en marxa al juny

Les novetats en la recollida d’escombraries porta a porta a la zona del Cedre, a Santa Coloma, començaran a aplicar-se al juny.

2. Una única recollida a les onze de la nit

Es farà una única recollida de deixalles a les onze de la nit amb l’objectiu de minimitzar les molèsties entre els veïns provocades pels sorolls.

3. Més dies per deixar la brossa al carrer

Els envasos també es recolliran dimecres i els residus sòlids urbans, dissabte. Es tracta de dues demandes dels veïns acceptades pel comú.

tracking