Les obres del vial d'accés al Cramea s'iniciaran a l'estiu

Els treballs per fer la carretera s’executaran en dos anys i avançaran paral·lelament als del nou complex esportiu

Simulació de com podrien quedar les instal·lacions del Cramea.BOMOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de construcció del vial per accedir al futur Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra (Cramea) començaran a l’estiu i s’allargaran fins a l’any que ve, segons van confirmar al Diari fonts de Bomosa, organització que lidera el projecte per transformar l’antiga seu de Sud Radio, al cap del port d’Envalira, en un centre de referència mundial de l’entrenament esportiu a 2.500 metres d’altitud.

El comú d’Encamp va licitar ahir els treballs. Les ofertes, segons l’edicte publicat al BOPA, es podran presentar fins al 10 de juny vinent a les deu del matí. La construcció de l’accés és un dels compromisos adoptats per la corporació encampadana perquè el projecte del Cramea tirés endavant.

La primera fase de les obres s’executarà aquest estiu i consistirà en l’adequació del camí que comunica amb l’antic edifici de Sud Radio perquè les màquines hi puguin maniobrar amb comoditat. L’asfaltatge i col·locació de les tanques de protecció es farà en la segona fase, prevista per a l’any vinent. A hores d’ara s’està treballant a l’antic edifici de Sud Radio en les tasques de descontaminació de les instal·lacions d’amiant i d’altres productes químics i retirar-ne el mobiliari i la maquinària. Els treballs estan a punt d’enllestir-se.

Paral·lelament, aquest estiu començaran les excavacions prèvies a les obres de construcció del complex del Cramea. L’edifici tindrà una superfície total d’uns 9.000 metres quadrats i disposarà d’una vuitantena d’habitacions, un aparcament i tots els serveis necessaris per poder organitzar-hi concentracions espor­tives.

La concessió del projecte del Cramea va ser adjudicada a Bomosa el juliol del 2016 després que el Govern el declarés d’interès general. Segons les previsions incials, la construcció del centre d’alt rendiment havia d’arrencar el 2019, però un recurs judicial de Saetde va forçar els impulsors de les instal·lacions a aturar el projecte fins al juny del 2020, quan el Tribunal Constitucional va rebutjar l’últim recurs de l’empresa que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa, Grau Roig i Ordino Aracalís. Saetde al·legava que el centre d’alt rendiment envaïa terrenys del domini esquiable encampadà.

El projecte es va acabar de desencallar el març d’aquest any. L’entrada de la societat que dirigeix Joan Viladomat a l’accionariat de l’empresa que gestionarà la concessió del Cramea permetrà que el centre sigui una realitat d’aquí a un parell d’anys. L’acord permetrà salvaguardar i compatibilitzar els interessos de les dues concessions i garantirà que el Cramea no es vegi immers en el reguitzell de recursos judicials que l’han assetjat des del 2016. A pesar de l’entrada de Saetde en el projecte l’estructura accionarial es manté, ja que Bomosa continua sent-ne el soci majoritari.

CLAUS

1. El projecte, en marxa d’aquí a dos anys

Les obres del vial d’accés al Cramea i del nou complex esportiu arrenquen a l’estiu i podrien estar enllestides d’aquí a un parell d’anys.

2. Quatre anys de recursos als jutjats

Entre el 2016 i el 2020 el projecte va estar aturat pels recursos judicials que Saetde hi va presentar en contra i que van arribar al TC.

3. Entrada de Saetde a l’accionariat

L’entrada de Saetde en l’accionariat de la concessionària va acabar de desencallar el Cramea. El soci majoritari continua sent Bomosa.

tracking