El comú demana als propietaris del Clot d'Emprivat que no es creixi més en alçada

Gili inicia un diàleg amb els privats de la zona que permeti desenvolupar un espai urbanístic “al més equilibrat possible”

Un edifici en construcció al Clot d'Emprivat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des que va agafar les regnes del comú fa poc més de dos anys, la cònsol major, Rosa Gili, no ha amagat el seu desacord amb el model de desenvolupament impulsat per l’anterior equip comunal al Clot d’Emprivat. Conscient que els recursos de què disposa actualment la corporació per influir sobre el creixement urbanístic de la zona són limitats però convençuda, alhora, que el comú sí que té la capacitat de polir algunes arestes del projecte, Gili ha iniciat un diàleg amb els propietaris dels terrenys de l’espai de la parròquia que s’ha començat a urbanitzar més tard.

Tot i que el comú es mostra obert a escoltar totes les opinions sobre el futur del Clot d’Emprivat, Gili ha marcat una línia vermella als propietaris: “En cap cas” les propostes de la corporació per al desenvolupament de la zona “passen per augmentar les alçades” o bé el nombre de plantes “que es fan a les edificacions actuals”, segons va explicar aquesta setmana en declaracions al Diari. En la reunió que l’equip comunal va mantenir dijous amb els propietaris Gili ja va traslladar-los la seva preocupació perquè l’estat actual del creixement urbanístic al Clot d’Emprivat s’allunya cada vegada més de la idea inicial de mantenir els espais públics verds gràcies a la construcció en altura. La cònsol major també va alertar-los de la “incomprensió” i fins i tot el “rebuig social” que han generat les torres.

En qualsevol cas, Gili va recordar que, “com sempre”, els cònsols “estem a disposició dels propietaris”. L’objectiu del comú, va recordar la cònsol major, és “establir un diàleg que permeti fer del Clot d’Emprivat [...] un espai al més equilibrat possible per a tothom”.

La fesomia actual del Clot d’Emprivat va començar a gestar-se el gener del 2018, quan l’aleshores majoria demòcrata va anunciar que s’estava plantejant d’impulsar una revisió del pla d’ordenació i urbanisme parroquial que permetés alçar edificis de fins a 20 plantes en aquesta zona de 8.600 metres quadrats. El document, que va aprovar-se al juny d’aquell mateix any, és el que impedeix ara al govern encapçalat per Gili d’ordenar l’aturada de les torres que ara s’estan construint al Clot o reduir l’edificabilitat als propietaris dels terrenys.

CLAUS

1 La proposta de gili als propietaris

La cònsol major demana als privats que no augmentin les alçades de les edificacions. Aquesta és la línia vermella de Gili per al desenvolupament de la zona.

2 L’objectiu, un espai més equilibrat

Gili remarca la importància de mantenir el pulmó verd del Clot perquè l’espai sigui “al més equilibrat possible per a tothom”.

3 La llei impedeix imposar els canvis

La darrera revisió del POUP, del 2018, impedeix a Gili ordenar l’aturada de la construcció de les torres o de reduir l’edificabilitat als propietaris.

tracking