CONSELL DE COMÚ

Escaldes tanca el 2021 amb un superàvit d'1'9 milions d'euros

La minoria ha votat en contra de la liquidació del pressupost retraient l'increment de la despesa de personal fix i el retard en projectes essencials

Façana comú d'Escaldes Casa Comuna EscaldesDdA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes Engordany ha liquidat els comptes de 2021 amb 1,9 milions d'euros de superàvit. El Cònsol Menor Quim Dolsa ha comentat que "podríem haver inclòs el crèdit de 4 milions, fer trampes al solitari i dir que tenim un superàvit de 6 milions" però han optat per treure aquest ingrés i mantenir aquest superàvit prop dels 2 milions d'euros. Els ingressos liquidats han estat de 26,8 milions d'euros i s'han ingressat 28,7 milions d'euros.

La minoria ha votat en contra de la liquidació del pressupost perquè no entén l'increment de la despesa de personal fix i que simultàniament la majoria tingui la necessitat de contractar assessoraments externs. "La partida de formació interna és de 14.000 euros i quan hi ha grans projectes s'opta per assessories. O no formem suficient els treballadors del comú o no s'hi confia suficient, no ho acabem d'entendre" comentava el conseller de Demòcrates Jordi Vilanova. També han retret l'endarreriment en la construcció d'infraestructures com els dos pàrquings que s'han de construir a la parròquia i la construcció de la segona planta de la llar de jubilats. En aquesta darrera qüestió Dolsa ha assenyalat que "el senyor Vilanova ens retreu que podríem haver fet la llar dels jubilats fa un any. Bé, la podrien haver fet ells fa10anys".

Sobre els pisos socials la cònsol major, Rosa Gili ha assegurat que"es va acabar el termini per presentar els projectes, se n'han presentat 8. Aviat es farà l'obertura de sobres i començarà el procés per escollir el projecte adequadament".

tracking