Quatre mesos d'obres per restaurar l'esllavissada al camí de les Pardines

El projecte global estarà segregat en dues zones de restauració diferenciades i també s’actuarà al camí de servei de les Pardines a la Plana

Dos excursionistes al camí de les Pardines.ANDORRA TURISME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp preveu tenir enllestida l’obra de restauració i estabilització de l’esllavissada de sota el camí de les Pardines i l’arranjament del camí de servei de les Pardines a la Plana en quatre mesos un cop s’adjudiqui el contacte. Segons s’assenyala al plec de bases del concurs per a l’adjudicació del contracte, la totalitat dels treballs es centralitzaran entre les Pardines i la Plana. L’abast dels treballs de restauració i estabilització de l’esllavissada serà d’aproximadament 1.000 metres quadrats i de l’arranjament del camí d’uns 2.600.

El projecte global estarà segregat en dues zones d’actuació diferenciades: la restauració i estabilització de l’esllavissada de sota el camí de les Pardines i l’arranjament del camí de servei de les Pardines a la Plana.

En el primer cas inicialment és procedirà al desboscament de la zona, tala d’arbres i gestió de la fusta, tant del nou tram d’accés a condicionar, com de la mateixa zona esllavissada, on actualment hi ha molts arbres tombats. Posteriorment caldrà realitzar un accés provisional per propietat privada, per poder arribar fins al peu de la zona esllavissada, s’indica al plec de bases.

Un cop arribats al nivell del riu, caldrà desviar-lo i preparar una plataforma de treballs per començar l’execució de l’escullera de repeu que s’ha projectat. Aquesta escullera en sec anirà massissada inferiorment i rejuntada exteriorment amb terra vegetal, per afavorir la revegetació posterior. Un cop arribats als nivells superiors de l’escullera, caldrà focalitzar-se en l’ompliment superior que s’estendrà en la totalitat de la zona esllavissada fins a arribar sota el camí de servei.

Aquests darrers treballs es realitzaran amb dues màquines excavadores, una de normal i l’altra tipus aranya. Aquesta darrera serà l’encarregada d’anar remuntant les terres (inicialment) i realitzar les tasques de perfilat i acabat del talús. Per finalitzar, a nivell superficial i pel control d’erosió es preveu instal·lar una malla de coco, la plantació de diferents espècies arbustives i una hidrosembra, s’assenyala.

CAMÍ DE SERVEI

Respecte al segon punt del projecte, es preveu realitzar l’arranjament total del camí de servei mantenint sempre les amplades existents. Aquest arranjament comportarà l’anul·lació de la totalitat de tubs tipus CAZ existents i nova formació de canals de drenatge de secció oberta, reforçant les unitats a col·locar. També comportarà el recondicionament i la nova formació de cunetes longitudinals, en terres o empedrades, per deixar les seccions de desguàs establertes segons els plànols. Per últim, es farà un nou perfilat del camí i es preveu realitzar un assaig experimental, reforçant 4 zones del camí (amb pendents diferenciats) per comprovar si aquest sistema pot ser efectiu i aplicable en un futur a les zones amb major afectació a l’erosió.

PROJECTE

-Concurs públic

El comú d’Encamp ha tret a licitació el concurs per a la restauració i estabilització de l’esllavissada de sota el camí de les Pardines.

-Dues actuacions

El plec també licita els treballs d’arranjament del camí de serveis que va de les Pardines a la Plana.

tracking