El comú obre el concurs per a la concessió de l'alberg de la Baronia

El termini de presentació d’ofertes finalitza el 27 de juliol a les deu del matí

Infants jugant a l'alberg de la Baronia.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú obre el concurs públic internacional per a la concessió de la gestió i explotació de l’alberg de la Baronia i els seus entorns, a la zona dels Cortals. La finalitat és dinamitzar la parròquia mitjançant un projecte que sigui “sostenible, respectuós amb l’entorn, que faci valdre el patrimoni natural i que vagi adreçat principalment, però no únicament, a públic familiar”, segons va informar el comú en un comunicat de premsa.

El concurs, publicat ahir al BOPA, estableix un preu de la concessió amb un cànon fix de 36.000 euros anuals i un variable de com a mínim el 5% dels ingressos bruts anuals, amb una carència inicial de dos anys en el cànon variable en funció de la proposta de millores a les instal·lacions que es faci.

La concessió pot incloure la casa de colònies i els equipaments situats a l’entorn més immediat. Les ofertes poden millorar el preu tant pel que fa al cànon variable com el fix.

Entre les obligacions de l’empresa concessionària s’inclou el manteniment de les instal·lacions i millores en l’edifici de l’alberg i els seus entorns, així com respectar els torns de colònies que organitza el comú en tots els períodes de vacances escolars.

La concessió és de com a mínim 15 anys amb la possibilitat d’arribar fins als 30 en funció del pla d’inversions i de la proposta econòmica.

El termini de presentació d’ofertes acaba el 27 de juliol a les deu del matí i cal presentar la documentació a l’oficina de Tràmits del comú.

El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va explicar que “el pla de reactivació preveia accions com, per exemple, el concurs d’idees d’Engolasters o la concessió de l’alberg de la Baronia i els seus entorns a la zona dels Cortals, com a mesures per a la dinamització econòmica de la parròquia”. El cònsol menor va afegir que “el patrimoni natural que envolta aquesta zona és un atractiu molt interessant que cal protegir i alhora donar a conèixer amb un projecte sostenible i respectuós amb l’entorn i que alhora aporti vida a la parròquia”.

EL PS DEMANA L'ESTUDI GEOLÒGIC DEL PARC DE L'OSSA

Els consellers del PS van demanar ahir al comú el resultat dels estudis geològics que s’hagin fet per construir el parc de l’Ossa perquè la majoria n’informi en la sessió de comú prevista per avui. La petició de David Rios i Enric Riba fa referència la previsió de construir un pàrquing soterrat prop del riu, per la qual cosa asseguren que “s’intueix un risc d'inundació”, segons van indicar en un comunicat. L’oposició encampadana va sol·licitar, a més, detalls de les condicions de la cessió a FEDA d’un terreny comunal situat a tocar del túnel de les Dos Valires. La parcel·la s’està fent servir per emmagatzemar temporalment el material que necessita la companyia elèctrica per col·locar pilones a la solana d’Encamp per portar la línia d’alta tensió des de Grau Roig fins a la central de FEDA.

tracking