Reportatge

Les olimpíades del jovent

Sant Julià dona el tret de sortida a Movlav, una iniciativa cultural i esportiva adreçada a les noves generacions per tal de fer-los partícips de les activitats de la parròquia laurediana

El cònsol major, Josep Majoral, tallant la cinta.A.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense peveter on encendre la flama però escoltats per una colla gegantera, Sant Julià va donar ahir el tret de sortida a les olimpíades culturals en un ambient lúdic i popular. El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, no va dubtar a pujar a sobre d’un skate per familiaritzar-se amb la comunitat jovent present ahir al Prat Gran abans de procedir al tradicional tall de cinta. “Al darrere de les Olimpíades hi ha el jovent de Sant Julià però també el del país. Tenim un objectiu molt clar que és la implicació d’aquest jovent en el dia a dia i ens ha d’ajudar a forjar el futur de la parròquia i del país”, va ressaltar el cònsol.

Amb la col·laboració del teixit sociocultural de la parròquia, Movlav va presentar-se ahir en societat a ritme de The Hood, que va compondre una cançó per a l’esdeveniment. A la seva lletra, parla de Sant Julià com a “nació del jovent” i aquest és el propòsit que s’han marcat els organitzadors per als tres mesos que duraran les Olimpíades. Més d’una vintena de concursos relacionats amb una desena de temàtiques diferents prendran protagonisme cada cap de setmana de febrer fins a l’abril. “Són les generacions futures, però també són les presents les que han de fer el futur. Espero que el jovent s’ho passi molt bé durant aquests tres mesos d’activitat exclusiva per a ells. I que al final d’aquestes Olimpíades estiguin molt implicats per Sant Julià”, va manifestar Majoral.

Per la seva banda, el propulsor de Movlav, David Murias, va adreçar-se al jovent “d’entre 7 i 35 anys” per animar-lo a participar en el reguitzell d’activitats preparades. “L’èxit de la iniciativa rau a poder-lo mantenir cada cap de setmana i que els joves vinguin i participin per tenir la bústia plena de papers, idees i sentiments, i puguem començar a pensar en activitats on ells mateixos se sentin els protagonistes perquè són qui han dissenyat els projectes de futur”, va assegurar Murias, que va descartar marcar-se una fita d’inscripcions.

La competició de pàdel serà una de les primeres a estrenar-se en aquestes Olimpíades i s’establiran tornejos en funció de la franja d’edat, en la qual els horaris es podran gestionar amb la parella contrincant. Una altra de les activitats més sonades serà el concurs que tractarà d’emular el popular Grand Prix, que se celebrarà a Naturland el 10 d’abril. Un dia abans, el 9 d’abril, serà el torn de l’Associació de Skate, que organitzarà un concurs. “Serà una moguda important”, va avançar Murias.

Igualment, el Manel, de What you play, va donar a conèixer les activitats que es realitzaran al voltant dels videojocs destacant el caràcter de “superació” que volen imprimir. Des de la Ludoescola es va animar els més petits a participar en el “primer esgraó” de les Olimpíades, mentre que la Universitat d’Andorra va presentar el seu concurs d’argumentació. També hi haurà batalles de galls o concursos d’art.

tracking