El quart està convençut que Govern complirà i traslladarà Medi Ambient

Espot defensa la idoneïtat de la proposta però recorda que el conveni no està signat

L'edifici de l'antic hotel Casamanya.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La llevadora del quart, Mònica Coste, té plena confiança que el Govern complirà la promesa de traslladar el ministeri de Medi Ambient i Agricultura a l’edifici de l’antic hotel Casamanya. Així ho va indicar ahir en declaracions al Diari després de la confusió generada arran de les declaracions del ministre portaveu, Eric Jover, tot afirmant que encara no estava decidit el trasllat ministerial. Coste va indicar que “encara no s’ha parlat de cap data” per a una propera reunió a tres bandes amb el comú i l’executiu per acabar de tancar el conveni. “Estem en espera del Govern”, va apuntar.

En aquest sentit, el cap de l’executiu, Xavier Espot, va exposar que “la voluntat” de traslladar el ministeri de Medi Ambient i Agricultura hi és, però que “encara no s’ha signat el conveni”. Serà en aquesta propera reunió que es debatrà sobre les condicions de l’acord. Així mateix, Espot va voler matisar les declaracions de dimecres del ministre tot explicant que Jover el que volia era deixar clar que encara no hi ha decisió formal. “La decisió no és ferma i irreversible perquè encara no hi ha el conveni signat”, va reiterar.

Amb tot, el líder de l’executiu va confirmar que ell mateix i el cònsol d’Ordino van enviar una carta al quart, que en paraules d’Espot era una “declaració d’intencions. A la carta es proposava donar un ús públic a l’hotel Casamanya i s’apunta que seria idoni que fos destinat a acollir el ministeri i també el departament de Medi Ambient del comú.

El cap de Govern, a més, va defensar que sigui aquest el ministeri que s’instal·li a Ordino per diversos motius. “Vam fer l’oferiment perquè el ministeri necessita unes instal·lacions més grans i a més ara Medi Ambient i Agricultura estan en edificis separats, i perquè entenem que és una bona cosa descentralitzar les seus ministerials”, va argumentar. En aquesta línia, va afegir que “si hi ha un ministeri que és idoni que es pugui ubicar a la parròquia d’Ordino és precisament el d’Agricultura i Medi Ambient, perquè la parròquia té una tradició ramadera i agrícola palpable i perquè ha estat declarada reserva de la biosfera”.

“Tot aquest cúmul d’ingredients fa que evidentment sigui una molt bona opció”, va deixar clar el líder demòcrata. I de fet, a hores d’ara, segons va indicar, és l’única opció amb la qual s’està treballant.

tracking