Ríos no vol “presses” en la venda de les accions a Saetde

El conseller demana que la decisió sobre si cal desprendre’s de la participació en la societat no es prengui “de manera precipitada”

L'estació del Pas de la Casa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de la minoria David Ríos demana a la cònsol major, Laura Mas, que la proposta de vendre les accions que el comú té a Saetde perquè l’empresa explotadora de les estacions d’esquí del Pas de la Casa, Grau Roig i Ordino Arcalís pugui presentar-se al concurs per a una nova concessió no es plantegi “de manera precipitada”.

Ríos, d’altra banda, tem que la “pressa” que té l’equip comunal per treure al mercat les accions s’expliqui pel moment de “disbauxa financera” que viu la corporació. “La majoria continua gastant diners públics sense límit. Em fa por que vulguin tapar el forat que faran als comptes comunals amb la venda de les accions”, alerta el conseller del grup del PS + Independents.

Els representants de l’equip comunal han manifestat diverses vegades en públic que la seva voluntat és treure a concurs una nova concessió i no allargar l’actual, que acaba el 2037. Perquè Saetde pogués presentar-hi candidatura, però, el comú hauria de desprendre’s de la participació del 34% que té a la societat. Si no ho fes, Saetde estaria vetada a participar-hi, ja que és il·legal presentar-se a un concurs que tu mateix has convocat.

Ríos admet que una nova concessió podria ser convenient perquè permetria corregir algunes “regles de joc obsoletes” que generen conflictes entre Saetde i el comú. Tot i això, alerta que vendre’s les accions “sense haver-s’ho estudiat bé” podria tenir “conseqüències greus” per al futur de la parròquia. “La decisió final s’ha de pensar molt bé. El patrimoni del comú a Saetde és molt gran i genera milions d’euros d’ingressos cada any, entre els dividends i el cànon. Si la nova concessió es fes per un període de 75 anys, el comú deixaria d’ingressar molts diners en les properes dècades. Fer una nova concessió té sentit, però abans s’ha d’analitzar amb calma. No cal posar-se un calendari. No cal que el tema hagi d’estar tancat aquest any”, assenyala el conseller socialdemòcrata.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Ríos també demana a la majoria que permeti a tots els ciutadans de la parròquia, així com als dos grups de la minoria, de participar en el procés per decidir si cal desprendre’s de les accions de Saetde i, si s’escau, com cal fer-ho. “No m’agradaria que d’aquí a uns mesos la majoria ens anunciï un dia en roda de premsa, sense haver-nos avisat abans, que cal vendre’s les accions i que no hi ha alternativa”, alerta. El conseller demana a l’equip de govern que, abans de convocar un nou concurs, “ho expliqui al poble i que el poble pugui dir-hi la seva”.

El representant socialdemòcrata també reclama a la majoria que estudiï bé les “alternatives” a la venda de les participacions en l’empresa abans de “tirar pel dret”. “Passi el que passi, el que voldria és que els ciutadans en surtin beneficiats”, afirma.

tracking