rEPORTATGE

“Va ser un error voler arribar a Pal”

Marsol a l'Estadi Joan Samarra.calv / T. lara

Creat:

Actualitzat:

Marsol no va amagar la seva decepció per la falta d’empreses interessades en la construcció del giny que havia d’unir la capital amb l’estació de Pal, passant pel pic de Carroi. Amb la perspectiva que dona el temps reconeix que es va equivocar, que el projecte final va acabar sent molt diferent de l’inicial i que l’objectiu d’arribar a peu de pistes va fer disparar el cost i va espantar les empreses. “Pràcticament es tractava de fer dos ginys”, es va sincerar la cònsol, que va repetir que “no van estar encertats a voler anar fins a Pal, però no podíem deixar passar l’oportunitat i s’havia d’intentar”.

Marsol no llança la tovallola i ho tornarà a intentar. “No hi renunciem.” Encara que el plantejament serà diferent. Es tracta de recular a la idea inicial, que era arribar a Carroi, i sempre quedarà obert l’enllaç fins a l’estació massanenca. I també mantenir la filosofia que no ha de suposar cap cost per a l’administració local.

Durant l’entrevista, Marsol també va parlar de l’Estadi Comunal. Ara s’està redactant un avantprojecte que preveu un aforament de 4.000 espectador i que manté la pista d’atletisme. L’estadi té ja 35 anys i la cònsol és conscient que fa falta una remodelació, però que seguirà sent “l’únic estadi del país amb pista d’atletisme”. Rebutja parlar de guerra amb el comú d’Encap per l’FC Andorra. “Si haguessin vingut ens hauria encantat, però és un projecte que pertany a Encamp”, va comentar.

Li agradaria que l’estadi tingui un camp amb les mides reglamentàries i que estigui disponible per als Jocs dels Petits Estats, el maig del 2025. Marsol calcula encarregar el projecte d’aquí a quatre mesos i recorda que la pandèmia també ha afectat el ritme que s’havia marcat per a aquest espai emblemàtic de la parròquia.

tracking