pressupost del 2022

La capital recupera la font de colors

El comú aprovarà una dotació d’1,5 milions d’euros per a aquest projecte del 2015

Imatge virtual del projecte de font presentat el 2015.

Creat:

Actualitzat:

El 2015 es va impulsar el concurs d’idees per a la font de llum i colors entre la plaça de la Rotonda i el pont de París, però el llavors ministre de Turisme, Francesc Camp, va aturar el projecte perquè superava el pressupost que s’havia previst. El comú d’Andorra la Vella el recupera ara i espera que sigui un atractiu important per al turisme i que potenciï encara més el centre comercial. La cònsol, Conxita Marsol, ho va anunciar ahir en l’entrevista a Diari TV.

La mandatària comunal es va mostrar molt entusiasmada amb aquesta iniciativa, que s’inclou en el pressupost de l’any 2022, que haurà de ser ratificat la setmana que ve en la sessió de comú. La ubicació és la mateixa i a Marsol li agradaria que d’aquí a un any la font estigui en funcionament.

Durant la seva intervenció va apuntar alguns dels principals punts dels comptes de l’any que ve, que estarà dotat amb 50 milions d’euros, una mica per sobre del d’aquest any i que se situarà en el nivell de prepandèmia.

La inversió prevista s’emporta 10 milions d’euros. El pastís més important és per a la font (1,5 milions) i l’embelliment del passeig del Riu, que s’endurà uns altres 1,5 milions d’euros. Una aposta molt clara per l’eix comercial que per a Marsol “és el més important que tenim”, que es veurà molt canviat amb la plaça de la Rotonda i la de The Cloud, una nova fesomia per a la zona més atractiva de la capital. Marsol va admetre que les fonts “són cares”, però es va mostrar convençuda que els “turistes busquen experiències noves” i que la font es pot convertir en un nou símbol de la parròquia i del país.

Santa Coloma guanyarà, a banda d’un gran aparcament, un parc per als veïns, més espai verd per a un espai que està sent remodelat. “A Santa Coloma s’ha fet una quantitat d’obres espectacular”, va remarcar.

La cònsol va parlar de números. Va recordar que el seu equip va entrar a la corporació amb un deute de 42 milions d’euros i “a dia d’avui estem en 23”. Va ressaltar aquesta retallada que suposa quasi rebaixar el deute a la meitat, i segons les seves previsions optimistes espera tancar el mandat amb un deute de “18 milions d’euros”, matisant que “no acabarem amb superàvit per poc”.

La consol demòcrata va recordar la dura travessa d’aquest dar­rer any amb una pandèmia que ha fet més difícil la gestió, i en tot moment va referir-se a les actuacions que s’han dut a terme per mantenir viva la parròquia.

A l’altra cara de la moneda, en canvi, queda la remodelació del carrer Doctor Vilanova. I és que no es podrà fer al febrer. La cònsol ho va justificar perquè tot i haver tancat el concurs públic no s’ha presentat cap licitant.

Marsol ho va justificar perquè el sector de la construcció “està molt saturat” i es tracta d’una obra molt especialitzada que s’ha de fer en un període màxim de 10 mesos. Va reconèixer que les exigències no són fàcils però d’aquí a tres o quatre mesos la corporació tornarà a intentar trobar alguna empresa que es vegi amb cor d’executar aquest projecte. La intenció és tornar a convocar un concurs públic nacional, però si tampoc hi ha empreses que licitin per l’obra, llavors s’optarà per intentar-ho amb un concurs internacional. Aquest projecte preveu que la via passi a tenir tres carrils i les voravies siguin més àmplies per agilitar la mobilitat i l’accés al centre.

tracking