Delicte

Escaldes veu "irregularitats administratives" amb 'Casa Xirro'

Dolsa apunta que de no haver-ho denunciat podrien haver incorregut en un delicte de prevaricació

Joaquim Dolsa, durant la roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany ha comparegut aquest matí en roda de premsa per denunciar les “irregularitats administratives” relacionades amb la finca Terres del Solà de l’Estany, propietat de la família Tomàs. Segons el cònsol menor, Joaquim Dolsa, l‘obligació de la corporació era “no mirar cap a un altre costat” davant d’un afer judicialitzat en el qual ha apuntat es podria haver incorregut en un possible delicte penal de prevaricació. “No és un tema polític ni una cacera de bruixes. No va de dretes o d’esquerres. És un cas d’irregularitats administratives i el que toca al comú és corregir-les”, ha exposat.

Els terrenys en disputa de ‘Casa Xiro’, d’11.382 metres quadrats, van començar arran d’una demanda dels mateixos propietaris al comú per acabar l’urbanització. No obstant això, des de la corporació es va optar pel silenci administratiu al constatar “incongruències”, segons ha afirmat la cònsol major, Rosa Gili, entre el pla d’urbanisme de la parròquia i els terrenys construïts.

L’oposició critica les “polítiques incendiàries” de la majoria

D’altra banda, els consellers de la minoria demòcrata d’Escaldes-Engordany també han realitzat una roda de premsa per posar el crit al cel contra les “polítiques incendiàries” de la majoria, segons ha definit Miquel Aleix. “La gravetat de l’afer és posar en dubte tot el que s’ha fet en els darrers 30 anys de legislació urbanística”, ha declarat el conseller Jordi Vilanova, crític amb els “dos anys perduts” de mandat.

tracking