La carretera de Ransol disposarà de voravia a partir de la primavera

El cònsol menor apunta que les obres permetran millorar la seguretat del vial

Zona de la carretera on s'actuarà.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer tram de la carretera de Ransol (CS-260) disposarà de voravia a partir del maig de l’any vinent. Segons va explicar ahir al Diari el cònsol menor, Marc Casal, els treballs d’eixample i rectificació de la carretera, que s’acaben d’adjudicar, permetran crear una voravia “a mà esquerra en sentit pujada”. El responsable del comú va apuntar que l’obra és necessària per millorar la seguretat del vial, ja que és molt concorregut, “sobretot a l’hivern”, tant pels vehicles com pels vianants.

Casal també va assenyalar que les obres permetran fer arribar les instal·lacions de cogeneració de FEDA al poble de Ransol. “Com que hem d’obrir la carretera, hem arribat a un acord amb FEDA perquè ho aprofiti i connecti Ransol a la xarxa”, va puntualitzar el cònsol menor. Cal recordar que el Tarter, Incles i Soldeu ja s’escalfen amb cogeneració.

Les obres costaran 698.409,87 euros i s’han adjudicat a l’empresa Unitas.

D’altra banda, Casal va explicar que el comú farà obres properament al cementiri de Mereig. El responsable comunal va detallar que la corporació hi ha identificat un punt que genera “problemes de filtracions d’aigua” quan hi ha episodis de pluja o durant la temporada de fosa de la neu. Segons apunta Casal, les filtracions van començar quan va retirar-se la part enjardinada d’una zona del cementiri i posteriorment va pavimentar-se amb terra i grava. “La zona s’emplena d’aigua i després filtra cap a la zona més baixa”, va detallar.

El comú ha convocat un concurs amb caràcter d’urgència per fer les obres. Les ofertes poden presentar-se fins al 16 de desembre vinent.

tracking