Escaldes-Engordany

El comú escaldenc reforçarà la neteja a l'estiu amb més operaris i hores de servei

La corporació contractarà cinc treballadors temporals de maig a setembre per donar suport a l’equip del comú

Un treballador del servei de neteja del comú d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú intensificarà la neteja de les zones més concorregudes de la parròquia durant els mesos d’estiu. Segons consta en l’acta de la junta de govern del 18 d’octubre i va confirmar ahir al Diari el conseller de Serveis i Joventut, Joao Lima, el servei de neteja viària comunal disposarà de maig a setembre d’un equip de vuit operaris organitzats per parelles –concretament, hi haurà dos treballadors per vehicle.

El torn que farà aquest grup, de dilluns a divendres i de set de la tarda a deu de la nit, permetrà ampliar la franja horària de neteja de la via pública durant els mesos d’estiu en dues hores, ja que habitualment el servei està actiu entre les set del matí i les vuit del vespre. Lima va explicar que el comú contractarà cinc treballadors de manera temporal durant aquests mesos per reforçar l’equip del servei de neteja viària, format actualment per una vintena d’operaris i sis xofers.

El comú ha decidit reforçar la neteja en els mesos d’estiu perquè és l’època de l’any en què els carrers i places de la parròquia se solen embrutar més. El focus principal d’atenció d’aquest nou equip seran les zones més concorregudes per veïns i visitants, com ara, va apuntar Lima, l’avinguda del Fener, l’avinguda Carlemany i alguns trams de l’avinguda del Pessebre. “L’estiu a Andorra sol ser bastant sec. Si no plou, la brutícia s’acumula als carrers i això fa que s’hagin de netejar més sovint. Ampliar l’horari del servei amb aquest equip és necessari per mantenir la via pública neta”, va explicar Lima. En aquest sentit, un dels exemples que posa el conseller són les pixades de gos, que són més difícils de netejar quan fa calor perquè “s’assequen ràpidament i s’enganxen a la calçada o a la voravia”.

Ampliar l’horari de servei farà possible augmentar, alhora, el nombre de vegades per setmana que els operaris passaran a netejar els carrers. “La incorporació dels cinc treballadors temporals i la creació d’aquest nou torn de tarda permetran que la freqüència de neteja als punts que més ho necessiten sigui més alta. Si, per exemple, ara el servei de neteja passa dues vegades per setmana per l’avinguda del Pessebre, a l’estiu n’hi passarà tres”, va detallar el conseller de Serveis i Joventut. Lima va admetre que les “queixes” ciutadanes per l’acumulació de brutícia en els punts amb més activitat de la parròquia “són recurrents”.

GUÀRDIES PER ACTUAR AMB MÉS RAPIDESA EN EMERGÈNCIES

En la mateixa acta de la junta de govern en què va aprovar-se l’ampliació durant l’estiu de l’horari de servei de l’equip de neteja comunal, també va donar-se el vistiplau a l’organització d’un sistema de guàrdies dels treballadors per poder actuar amb més celeritat en casos d’emergència. Concretament, l’acta aprova establir “la permanència d’un xofer i un operari de neteja viària de dilluns a diumenge i de sis del matí a deu de la nit” amb l’objectiu de “poder respondre de manera ràpida davant qualsevol incidència relacionada amb la neteja de la via pública que es doni fora de l’horari de treball”. El comú pagarà 100 euros per setmana de guàrdia més les hores d’intervenció, si es dona el cas. La corporació no contractarà treballadors extra per posar en marxa aquest sistema. BOTELLOTS Lima no amaga que l’equip de govern ha tingut molt present, a l’hora de prendre la decisió d’establir aquest sistema de permanències, alguns actes incívics que van tenir lloc aquest estiu als berenadors de la parròquia. La majoria d’aquests incidents estaven relacionats amb un augment dels botellots arran del tancament dels locals d’oci nocturn. El conseller de Serveis i Joventut va remarcar que el sistema de guàrdies estarà capacitat per actuar “quan el comú ho requereixi” i en qualsevol punt de la parròquia. Per exemple, a la tardor, per donar suport al servei de neteja viària en les tasques de retirada de les fulles dels arbres de la via pública en els dies de més feina.

tracking