Circulació es reforçarà per poder cobrar les multes de la zona blava a Canillo

El comú contractarà dos treballadors auxiliars aquest hivern perquè notifiquin les sancions als estacionaments regulats

Zona blava al carrer de la Costa de Ransol.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo fa anys que arrossega el mateix problema. Durant els mesos de temporada alta –sobretot a l’hivern, mentre les pistes d’esquí de la parròquia són obertes– els onze agents del servei de circulació no donen l’abast per complir una de les seves funcions: notificar les sancions per aparcar malament a la zona blava.

Segons explica al Diari el cònsol major, Francesc Camp, el comú de Canillo té “pocs” agents de circulació en comparació amb altres corporacions. Això fa que, quan arriba l’hivern i els allotjaments turístics de la parròquia s’omplen de visitants, tots els efectius del servei de circulació s’hagin de dedicar a regular el trànsit a fi d’evitar els accidents i altres problemes de mobilitat i no disposin de temps per notificar les sancions als aparcaments. “Tinc constància que de vegades els costa molt poder fer-ho tot quan arriba la temporada alta. I per poder cobrar les multes de la zona blava primer has de poder posar-les”, admet.

Per solucionar aquest problema, el comú contractarà durant la temporada d’hivern d’enguany dos treballadors auxiliars, adscrits al servei de circulació del comú, perquè controlin els aparcaments de zona blava. “Ens ajudaran a complementar la feina que ja fan els agents”, apunta el cònsol. Aquests treballadors auxiliars, però, podran notificar les sancions, però no validar-les, ja que aquesta funció correspon exclusivament als agents de circulació.

Segon intent

Per cobrir aquestes places, el comú va convocar el 6 d’octubre passat, segons recull el BOPA, un concurs que va ser declarat desert. Dimecres se’n va fer pública la segona convocatòria. El termini de presentació de sol·licituds acaba dijous 11 de novembre a les dues de la tarda. Les persones interessades a conèixer els requisits i bases de la convocatòria s’han d’adreçar al servei de Tràmits o a la pàgina web del comú de Canillo.

Ara com ara, Camp no es planteja contractar més agents de circulació i espera que la incorporació dels dos auxiliars de zona blava a l’equip del servei de circulació permeti començar a cobrar les sancions durant la temporada d’hivern. “Canillo deu ser una de les parròquies més estacionals del país. Això fa que haguem de ser més flexibles a l’hora de gestionar els recursos humans”, apunta el màxim responsable del comú. Camp també assenyala que l’extensió de la parròquia, 110 quilòmetres quadrats, i la dispersió geogràfica dels veïnats són una dificultat afegida a la tasca que han de portar a terme els agents.

LA NORMA PREVEU MULTES DE 20 EUROS

Segons l’ordinació de preus públics de Canillo per a l’exercici 2021, l’import de la sanció per manca de tiquet de parquímetre, per tiquet caducat o per no disposar de l’abonament anual en les zones blaves és de 20 euros. La norma també preveu una multa de 20 euros per als vehicles que estacionin més de 48 hores seguides en la mateixa plaça, així com la possibilitat que el vehicle infractor sigui traslladat al dipòsit comunal. Per retirar-lo, cal abonar les despeses de trasllat i pupil·latge.

tracking