Projectes

El molí fariner de Canillo, més accessible a les persones amb discapacitat

La placa instal·lada per Andorra Parl'APP inclou retolació en Braille i informació subtitulada i en llengua de signes

Francesc Camp capta el codi QR de la placa del molí farinerVíctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El molí fariner de Canillo, un dels elements més destacats del patrimoni arquitectònic de la parròquia, serà més accessible a partir d'ara als visitants amb discapacitat. A la façana principal de l'edifici, l'empresa Andorra Parl'APP ha col·locat una placa amb retolació Braille i equipada amb un codi QR, el qual dona accés a un menú multilingüe amb vídeos explicatius del lloc en àudio, llengua de signes i subtitulació.

El cònsol major, Francesc Camp, el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i Quim Barceló, soci fundador d'Andorra Parl'APP, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte, que s'emmarca en el programa Infoturisme, format per Andorra Turisme i els departaments de Turisme dels set comuns. La placa que hi ha al molí fariner és una de la seixantena que s'han col·locat fins ara en els principals punts d'interès turístic i l'objectiu és que al començament de l'any vinent n'hi hagin 105. Camp ha remarcat que, amb aquest projecte, la parròquia i el conjunt del Principat "adapten l'oferta turística a les necessitats de les persones amb diversitat funcional" fent-los arribar "tota la informació" sobre els principals atractius del país.

Barceló, per la seva part, ha destacat que les plaques de Parl'APP responen a una demanda "creixent" de turisme adaptat, i ha posat com a exemple que només durant el mes d'agost d'enguany les plaques que s'han instal·lat a Ordino han acumulat 4.000 descàrregues.

tracking