El comú projecta l'estrena del parc de l'Ossa per al primer semestre del 2023

El pressupost s’estima en sis milions d’euros condicionat, però, al preu dels materials

Simulació gràfica del nou parc de l'Ossa.comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha planificat la inauguració d’una part del nou parc de l’Ossa per al primer semestre del 2023, tot i que condiciona tant el pressupost inicial de sis milions d’euros com la finalització de les tres fases d’obres al preu i a la disponibilitat dels materials de construcció i, també, a la capacitat financera del comú. Així ho van indicar ahir la cònsol major, Laura Mas, i el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, en la presentació del projecte, en la qual també van participar els arquitectes que han dissenyat el parc i guanyadors del concurs d’idees: Gerard Veciana i Lluís Ginjaume. “El pressupost va ser revisat després de l’adjudicació del concurs d’idees però actualment es treballa amb el mateix pressupost, tot i que s’ha de preveure un possible increment pel cost dels materials”, va indicar el cònsol menor. En aquest sentit, Rascagneres va apuntar que “tots llegim la premsa i veiem com està la situació”, i va apuntar que s’han previst tres fases d’actuació per ajustar el pressupost a les possibilitats financeres del comú. En detall, el cònsol menor va afirmar que “ja veurem quan tinguem pressupostos a la taula què es podrà fer”, tot i que va matisar que “la prudència no vol dir que ho aplicarem, sinó que volem tenir totes les possibilitats obertes”.

Per la seva banda, la cònsol major, Laura Mas, va informar que “la idea és que es pugui passar per consell de comú al desembre i si es poden començar al gener no esperarem ni un dia més”. Concretament, la planificació del comú preveu la publicació avui al BOPA del concurs nacional i del plec de condicions, l’acceptació d’ofertes fins al 29 de novembre, el pas pel consell de comú al desembre i l’inici de les obres el gener del 2022.

El parc comptarà amb zones de jocs adaptades a diverses edats, un aparcament soterrat de 80 places, un mirador cap al riu Valira i una llacuna. De fet, Gerard Veciana, un dels arquitectes que han dissenyat el nou parc, va afirmar que una de les voluntats del seu equip era apropar el riu a la ciutadania. Les edificacions estaran fetes amb fusta i tindran cobertes vegetals per combatre les illes de calor urbanes. El vial de la carretera de la Molina travessarà soterrat el parc.

CALENDARI

-Publicació al BOPA

El concurs nacional es publica avui i es podran presentar pliques fins al 29 de novembre

-Consell de comú

La previsió és adjudicar les obres al desembre.

-Inici de les obres

El comú ha previst iniciar els treballs el gener del 2022.

-Inauguració parcial

Una part estarà enllestida el primer semestre del 2023 i en la seva totalitat a final del mateix any.

tracking