PARRÒQUIES

La bicicleta, protagonista de la Fira d'Andorra la Vella d'enguany

L'esdeveniment torna després d'un any d'aturada per la pandèmia

Presentació de la 42a Fira d'Andorra la VellaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d'Andorra la Vella torna els propers 22, 23 i 24 d'octubre al Parc Central després d'una aturada d'un any arran de la pandèmia. La cònsol major,ConxitaMarsol, i la consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i de Projectes participatius, Meritxell López, han presentat avui al migdia el programa de la fira, que acollirà un centenar i mig d'expositors en 10.000 metres quadrats de superfície. El recinte firal obrirà cada dia a les 11 del matí i tancarà a les 9 del vespre exceptuant-hi el diumenge, que ho farà una hora abans.

Entre les novetats de l'edició d'enguany, la 42a, destaca l'espai expositiu de 300 metres quadrats amb què el comú de la capital vol donar a conèixer el projecte per convertir Andorra la Vella en "el centre de la bicicleta", segons ha explicatMarsol. En aquesta carpa s'exposaran bicicletes antigues i es farà un tastet de com serà l'espai interactiu de bicicleta que obrirà l'any que ve a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. A més, també hi haurà un espai per als clubs de ciclisme del país i per als comerciants de productes per a la pràctica d'aquest esport.

Una altra de les novetats de la fira és que l'escenari de la fira d'associacions s'ubicarà a l'exterior del recinte firal. Aquest canvi permetrà, segons ha explicatMarsol, que s'acumuli menys gent a l'espai principal de la fira. La cònsol ha remarcat que es respectaran "escrupolosament" les mesures per prevenir els contagis. Així, hi haurà gel hidroalcohòlic a l'entrada, en cada estand i als espais comuns, l'ús de la mascareta dins del recinte firal serà obligatori, el recorregut pels estands serà de direcció única i l'aforament es controlarà a temps real. López, per la seva part, ha afegit que enguany s'han reforçat les partides pressupostàries per a neteja i seguretat. En total, la fira té un cost per alcomúde 300.000 euros.

D'altra banda,Marsolha anunciat que per la fira arrencarà una campanya que, amb l'eslògan Andorra la Vella, cuidem-la, vol conscienciar els ciutadans de la parròquia de la necessitat de mantenir actituds cíviques. Durant els tres dies de fira, als ciutadans que expliquin a través de les xarxes socials de quina manera cuiden la ciutat se'ls regalarà una ampolla d'alumini fins que se n'esgotin les existències. Els participants hauran de publicar una fotografia amb l'etiqueta #joCuidoAndorralaVella i esmentar el compte oficial del comú, @AndorraCapital. Paral·lelament, el comú regalarà dues plantes aromàtiques, una de menta i una altra de julivert, a tots els visitants de la fira, també fins a esgotarexistències. "Amb aquest regal volem traslladar la idea que, de la mateixa manera que cal cuidar una planta perquè creixi sana, cal que cuidem la ciutat", ha explicat la cònsol.

tracking