El comú posa en servei 105 noves places d'aparcament a la parròquia

L’equipament de les Bons es va posar en funcionament ahir amb 21 places i a final de mes s’inaugurarà l’aparcament de Casa Teresà amb 84 places a la part alta

El nou aparcament de les Bons.COMú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encamp disposarà a final de mes de 105 noves places d’aparcament. Així ho van anunciar ahir al matí el conseller d’Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, i el conseller d’Urbanisme i Obres Públiques, Joan-Marc Pifarré, durant la presentació del nou aparcament de les Bons, l’equipament del nucli encampadà que s’ha habilitat amb 21 places. “Era una reclamació dels veïns. Amb aquest aparcament tindrem el casc antic de les Bons una mica més endreçat i sense cotxes pel mig”, va assegurar Piferrer referint-se a aquest conjunt històric de carrers estrets empedrats. En aquest sentit, aquest petit pàrquing, que s’ha reservat majoritàriament per als conductors abonats, –concretament amb 16 places– també comptarà amb tres places de rotació pensades per a turistes, una per a persones amb mobilitat reduïda i una altra amb un punt de càrrega per a vehicles elèctrics. A més, disposa d’una zona d’activitats per als infants, es farà una intervenció per embellir la font del Torrent de les Bons, s’ha rehabilitat el mur de pedra seca adjacent al parc i s’han pavimentat els accessos. “La manca d’espais d’aparcament era molt flagrant. Era una necessitat que teníem pendent d’executar fa temps”, va destacar el conseller.

Un segon aparcament

El 25 d’octubre vinent el comú inaugurarà l’aparcament de Casa Teresà al carrer de la Vena que, en aquest cas, tindrà accés des de la carretera de l’Obac i disposarà de 84 places. “Actualment només hi ha aparcaments a la zona de l’avinguda principal. Aquest nou equipament proporcionarà places als veïns que no disposen d’aparcament propi perquè puguin aparcar al costat de casa seva”, va relatar Fernández. En aquest cas, també comptarà amb espais reservats per a persones amb diversitat funcional, espais de càrrega elèctrica i una zona complementària de jocs infantils, exercicis físics i un pipicà. Quant a l’objectiu principal d’aquest aparcament una vegada operatiu, a part de proporcionar una deslocalització dels aparcaments a l’entorn de l’avinguda principal, és que permeti una millora de la mobilitat, de l’accessibilitat a les avingudes i de l’oferta de places a la part baixa del poble. En relació amb aquest tema, Pifarré va comentar que es guanyarà d’aquesta manera una zona d’aparcament per accedir a Engolasters pel camí del riu Blanc. A més, l’aparcament de Casa Teresà comptarà amb dos accessos d’entrada, des del carrer de la Vena i per l’avinguda Joan Martí. D’aquesta manera, segons Pifarré, els visitants que entrin per la part alta tindran una sortida directa al centre del poble. Un cop entri en funcionament l’equipament, la parròquia comptarà aproximadament amb 1.850 places d’aparcament, un nombre d’estacionaments que, com indica el conseller d’Urbanisme, ja hauria de deixar la parròquia en una situació de confort.

Quant al pressupost, la corporació comunal ha destinat 1,2 milions d’euros entre els dos aparcaments.

S'ESTUDIA L'APARCAMENT GRATUÏT PER ALS ESQUIADORS QUE UTILITZIN EL FUNICAMP

El conseller d’Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, va informar ahir que la corporació comunal està analitzant la possibilitat d’oferir l’aparcament gratuït a aquells esquiadors que utilitzin el Funicamp durant aquesta temporada d’hivern. “En aquests moments la proposta està sobre la taula però encara no hi ha res definit. Tenim dos mesos per endavant abans que obrin les pistes d’esquí. Estem valorant diverses opcions per veure quina és més viable”, va comentar Fernández. Durant la temporada passada el comú d’Encamp i la societat Saetde, encarregada de gestionar el domini de Pas de la Casa-Grau Roig, van promoure una iniciativa destinada als usuaris del Funicamp. En aquest sentit, els visitants que disposaven del forfet per esquiar a Grandvalira podien gaudir d’unes hores d’aparcament gratuïtes al centre del poble. La mesura es va impulsar durant la temporada d’hivern per part de govern comunal d’Encamp i tenia com a objectiu retenir els visitants i generar activitat en els comerços de la parròquia. L’accés al giny és gratuït amb el forfet de temporada de Grandvalira i d’Ordino Arcalís 2020-2021.

tracking