El carrer Dr. Vilanova es tancarà 9 mesos per les obres del viaducte

El comú aprova un crèdit extraordinari d’1,4 milions per finançar una actuació necessària per la degradació del pont, detectada el 2013

Votació en la sessió del comú d'Andorra la Vella.COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El baixador que connecta la plaça Rebés amb la rotonda de Govern romandrà tancat durant nou mesos per les obres de reparació a les quals s’ha de sotmetre el viaducte que el travessa per sobre, al carrer Dr. Vilanova. El comú preveu que les actuacions comencin a principi d’any i que s’estenguin, per tant, més enllà de l’estiu. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va indicar ahir que encara “estem pendents de tancar el pla de mobilitat amb el servei de Circulació”, però va albirar que “possiblement caldrà canviar de direcció algun carrer per facilitar la circulació”. La zona malmesa del viaducte es va detectar en una auditoria de la xarxa viària que va fer el Govern el 2013. En concret, està afectat el forjat de l’entrebigat del viaducte, el qual va ser inaugurat el 1977. Per fer front a aquesta actuació el consell de comú va aprovar ahir la contractació d’un crèdit extraordinari d’1,45 milions d’euros. A més de les reparacions del viaducte, el comú aprofitarà l’actuació per eixamplar les voravies, que passaran dels 1,50 metres d’amplada actuals als 1,90 o dos metres. També es millorarà l’accessibilitat de les escales en eliminar les voreres esglaonades que hi ha actualment.

Aquesta actuació va ser criticada pels consellers de la minoria, no tant per les obres en si, sinó per la manca d’informació. Sergi González, del PS, li ho va retreure a la cònsol major. El PS va lamentar que se’ls informi “en una reunió de passadís”, com va apuntar González. En aquest sentit, Marsol va reconèixer que aquesta vegada sí que havia faltat la informació.

TRANSFERÈNCIES

La cònsol major d’Andorra la Vella va indicar ahir davant de la resposta del Govern envers les transferències del 2017 que els serveis jurídics han d’estudiar la resposta, però que tot apunta que l’assumpte haurà de ser resolt a la Batllia. Marsol va apuntar que ara els comuns disposen d’un mes per interposar un recurs i va argumentar que les corporacions “tenim la responsabilitat de reclamar-ho i que el tribunal decideixi qui té raó”. També va informar que tots els comuns faran un recurs únic.

CARRER PER A MERCÈ BONELL

A la sessió del comú també es va decidir dedicar a Mercè Bonell Bertran, que va ser la primera consellera general d’Andorra el 20 de novembre del 1984, el car­rer que està ubicat darrere de la seu de la Justícia. El comú espera poder fer un acte en honor a Bonell el 7 d’octubre, coincidint amb el plenari del Consell General. D’altra banda, també es va aprovar la nova ordinació de la funció pública del comú. La principal novetat és que els treballadors interins es regiran per l’ordinació i no per la Llei de relacions laborals, com succeïa fins ara.

EL PS CRITICA LA "PRESSA" I UBICACIÓ DEL MULTIFUNCIONAL

Els consellers de la minoria van criticar ahir l’aprovació del contracte de lloguer que el comú ha signat amb el propietaris dels terrenys on s’ubicarà el futur recinte multifuncional durant 30 anys i per un cost de 25.000 euros al mes, fins a un total de nou milions d’euros. La consellera del PS Dolors Carmona va criticar “l’aprovació de la modificació d’un contracte que no tenim, ni la finalitat ni la modificació”. El PS també posa en qüestió que no hi hagi un compromís en ferm del Govern per construir el multifuncional i proposa un canvi d’ubicació a l’entrada de Santa Coloma per facilitar-ne l’aparcament. Al respecte, la cònsol major, Conxita Marsol (DA), va argumentar envers la ubicació que “és clar que volem dinamitzar Santa Coloma, però el centre de la parròquia és aquí, on hi ha l’activitat comercial, els hotels, els apartaments”. Marsol va recordar que això beneficia la sostenibilitat mediambiental i la mobilitat del país. Pel que fa al contracte, la cònsol va apuntar que els terrenys són “el rovell de l’ou de la parròquia” i que comprar-los costaria tres o quatre vegades més.

tracking