x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Intervenció

Més de 60 joves són controlats en un macrobotellot convocat a Bixessarri

Els agents calculen que un centenar de persones participaven en la festa
Restes d'un botellot a Fontaneda.

Restes d'un botellot a Fontaneda.

Restes d'un botellot a Fontaneda.

Actualitzada 28/09/2021 a les 12:16
Bixessarri i, més concretament, el berenador de Prat Gavatx, a la carretera que acaba a Os de Civís, s’ha convertit en un lloc habitual de concentració de joves per celebrar festes de nit mentre els locals nocturns continuen tancats per les restriccions imposades per culpa de la Covid-19.

La matinada de diumenge la policia es va trobar amb un macrobotellot, un fenomen que s’està convertint en habitual a Andorra però difícilment d’aquestes dimensions. Segons va informar ahir el cos, van ser controlades 60 persones i es calcula que hi participava un centenar de joves. Molts pocs van poder escapolir-se ja que l’arribada de les patrulles va ser de sorpresa i amb cotxes no retolats, per la qual cosa difícilment es va poder donar la veu d’alerta sobre l’arribada de la policia.

Veïns de la zona i també responsables dels comuns estan farts d’aquests concentracions que no tan sols provoquen molèsties, sinó que deixen el lloc amb una gran quantitat de brutícia. La zona és freqüentada pels joves perquè està aïllada dels nuclis urbans i com que la carretera mor en territori espanyol, els participants en aquests festes de matinada es troben més confiats.

Aquest cop, però, les patrulles amb cotxes que no podien ser identificats com a policials van arribar pels volts de les tres de la matinada i van poder identificar gran part dels participants, a qui s’imputa haver vulnerat la Llei de seguretat pública.
Bixessarri, Aixirivall i Fontaneda són alguns dels indrets habituals de botellots, encara que en molts llocs d’Andorra es poden trobar restes que delaten la celebració d’un.


Normalment, els joves busquen llocs aïllats, amb visibilitat per detectar l’arribada de la policia i si és possible amb vies d’escapatòria alternatives en cas que faci acte de presència alguna patrulla de la policia. El cos té identificades les zones més habituals i freqüentades de matinada.
Etiquetes
  • #9 Xavier
    (28/09/21 21:56)

  • #8 Seb
    (28/09/21 20:12)

    Llei de seguretat pública? I de quina manera trobar-se en un lloc aillat prenent unes begudes alcòliques representa una amenaça per a la seguretat pública?

    Respondre
  • #7 pepgoter
    (28/09/21 15:11)

    I que espereu? amb aquesta maleïda pandemia els joves estan perdent una etapa de la seva vida que es molt important, teniu l'oci nocturn tancat, i no poden anar enlloc, en comptes de prohibir, perquè no permeteu que es puguin reunir amb condicions; que netegin quan acabin, que ho facin a llocs on no molesten als veïns, es a dir de forma controlada, així tots contents, quan nosaltres vam ser joves no vàrem haver de passar per cap tipus de restricció de les nostres llibertats

    Respondre
  • #6 eloi
    (28/09/21 12:20)

    JO VAIG PASSar diumenge al mati a les 10h i estaba tot brut, que us costat netejar teniu un cubell al costat per llençar la bruticia..porcs...

    Respondre
  • #5 Czarny
    (28/09/21 12:02)

    Es poden posar portes al camp, pero surt molt car i no serveix de res. 

    Respondre
  • #4 vacunats i barra lliure
    (28/09/21 09:04)

    ara que el 70% esta vacunat ja podem tornar les barres lliures!!! el peix que es mossega la cua...

    Respondre
  • #3 MARE
    (28/09/21 08:18)

    OBRIU JA ELS LOCALS NOCTURNS, QUE NO VEIEU QUE SI EL LOCAL NO CUMPLEIX AMB LES NORMES, FARANT TANCAMENT, SOL CONTROLAREU ELS PROPIETARIS AMB EL COMPLIMENT DELS LOCALS, I ELLS EL QUE VOLEN ES OBRI, JA ASSEGURARAN QUE NO IAXI FOLLONS, PERO ELS TINDREU CENTRALITZATS AMB UN SOL LLOC.
    AQUEST PAIS ES MASA PETIT I EL PODEU CONTROLAR MILLOR QUE D'ALTRES PAISOS.
    AIXEQUEU LA BARRERA I DEIXO RESOIRAR ALS JOVES

    Respondre
  • #2 La resta molts a bcn de festa a la Merce…
    (28/09/21 07:45)

    No obrim locals pel jovent sorti de festa,…. botellots a la muntanya, cap de setmana ple d andorrans a la festes de la merce,…
    Obriu ja els locals,zzzzz

    Respondre
  • #1 Acció reacció
    (28/09/21 07:27)

    El fenomen només ha fet que començar, és directament proporcional a la frustració dels joves i al tancament de locals d'oci nocturn.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts