El pàrquing de l'antic hotel Casino es començarà a construir al gener

El comú va adjudicar ahir la licitació del projecte a l’equip de Xavier Beal

El pàrquing actual que es troba a l'avinguda Carlemany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La proposta del pàrquing que s’ha de construir davant de l’església de Sant Pere Màrtir ja s’ha adjudicat. El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir durant la sessió de consell ordinària la licitació de la redacció del projecte i direcció de l’obra d’excavació, sosteniment i construcció de l’aparcament que s’emplaçarà al número 39 de l’avinguda Carlemany, el mateix espai on també es té previst ubicar l’edifici multifuncional en un futur proper. La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, va informar que dels cinc projectes presentats, la corporació s’ha decantat per la proposta econòmica de l’equip professional encapçalat per Xavier Beal, que en aquest cas va proposar honoraris del 4,5%. Una decisió empesa per la qualificació del personal, la memòria de l’obra, la programació i el desglossament del pressupost. “És l’equip més ben posicionat”, va deixar clar la cònsol. Pel que fa a la cronologia, el comú preveu que la construcció de l’aparcament –que serà soterrat i constarà de dues plantes– pugui començar a principi de l’any que ve i tingui una duració de vuit mesos i mig. Quant al cost total del projecte, Gili va comunicar que s’està treballant sobre la xifra d’uns 2,8 milions d’euros.

Per la seva banda, Miquel Aleix, conseller de la minoria de Demòcrates, va mostrar la seva preocupació durant el consell amb relació al projecte. “Nosaltres hi estem d’acord però considerem que és un equipament insuficient per potenciar la part alta de la parròquia” va manifestar, tot i haver votat a favor de la proposta. “Continuarem insistint en l’execució de l’aparcament de la carretera de l’Obac perquè té una capacitat de 600 places i creiem que és prioritari. Sense aquesta infraestructura veiem inviable qualsevol obra de reactivació”, va afegir Aleix. Gili, en al·lusió, va respondre que el projecte no està abandonat i que la corporació a hores d’ara ja té convocada una reunió amb els responsables del pla. “En cap moment renunciarem al pàrquing de l’Obac però portarà temps perquè es tracta d’un projecte de gran envergadura”, va precisar.

El comú també va aprovar ahir l’obtenció de tres locals amb un total de 1.128,81 metres quadrats ubicats a l’avinguda del Fener gràcies a la cessió obligatòria del 15% del sòl que l’empresa Copsa ha decidit fer a la corporació en espècies. Així, i amb la suma d’un import de 284.729,19 euros que ha hagut d’afegir el comú, la corporació adquirirà tota una planta baixa d’un immoble que s’utilitzarà en un futur per fer-hi activitats culturals per a la ciutadania. Una gestió que té com a objectiu principal reduir la despesa que actualment el comú està destinant als espais de lloguer. “Actualment paguem 350.000 euros pel lloguer d’espais. Si tenim un espai propi deixarem de pagar lloguers tota la vida”, va explicar Gili. “Tenim molts departaments que ens estan demanant contínuament espais per fer coses: escoles de música, dansa, balls de saló, tallers tèxtils... es tractaria de buscar les opcions més adients”, va concretar Gili. Des de l’oposició també s’hi va votar a favor tot i que es va reclamar que es dugués a terme un pla estratègic per evitar duplicitats a l’hora d’ubicar-hi instal·lacions esportives o culturals.

tracking