El comú reforçarà la captació de la Comella amb més protecció

Amb les obres, la corporació vol evitar incidents com els del juliol a Bixessarri

Façana de l'edifici del comú.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú reforçarà la protecció de la captació d’aigua potable del riu de la Comella per protegir-la de futurs augments sobtats del cabal. Fonts de la corporació expliquen al Diari que la captació ja disposa actualment d’una mena de “presa petita” que té la funció de contenir les crescudes del riu que es produeixen de cop quan hi ha pluges intenses.

El comú tem que, “com ha passat darrerament en altres punts del país”, una torrentada violenta pugui destruir la infraestructura. Cal recordar que aquest estiu dos episodis de pluja intensa i torrentades –concretament els que van tenir lloc el 14 i el 20 de juliol– van fer destrosses en diversos punts de la CG-6 a l’altura de Bixessarri.

Aquestes mateixes fonts van assegurar que l’obra de reforç de la captació de la Comella és “totalment preventiva” i van confirmar que mai no hi ha hagut cap torrentada a la zona que hagi posat en perill la infraestructura, construïda fa aproximadament 40 anys.

El comú va recordar que la captació de la Comella és una instal·lació “molt important” per a la parròquia, ja que “el 20% de l’aigua potable per a consum humà de la xarxa comunal d’Andorra la Vella” prové d’aquest punt.

Les obres de millora de la captació encara no tenen data d’inici. El passat 15 de setembre, el comú, en sessió de junta de govern, va acordar convocar un concurs d’àmbit nacional per adjudicar els treballs. Els candidats a fer les obres poden presentar les seves ofertes al departament de secretaria general del comú, en sobre tancat, fins al 20 d’octubre a les tres de la tarda. L’obertura de plecs es farà l’endemà al migdia al Centre de Congressos de la capital.

A més del riu de la Comella, el comú disposa de dos punts de captació d’aigua potable més: el de la font de la Birena i el de la font del Ribal.

D’altra banda, el servei d’aigües també té accés a diversos pous que extreuen aigua dels aqüífers que hi ha a la cubeta d’Andorra la Vella, i manté un punt de càrrega d’aigua per a ús industrial a la zona de Prat Condal.

tracking