Escaldes

Pròrroga del programa Okupa't, per a joves en risc d'exclusió

Joves en un 'skate park'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany ha impulsat el programa de formació laboral Okupa’t, el qual s’adreça a joves d’entre 16 i 20 anys amb problemes per accedir al món laboral per falta de feina, formació laboral o, si és el cas, per problemàtiques sociofamiliars o socioeducatives, com ara les addiccions.

El programa preveu una estada de sis hores diàries, de dilluns a divendres, durant quatre setmanes en què es formarà els joves en inserció laboral, habilitats socials, manipulació d’aliments, primers auxilis i sobre la parròquia d’Escaldes-Engordany. A partir de la segona setmana passaran pels departaments de Cultura i Promoció Turística, Gent gran, Atenció Ciutadana, Medi Ambient i Manteniment del comú, on faran treballs remunerats.

Els destinataris són joves de la parròquia i es prioritzarà aquells amb ruptura escolar i sense cap ocupació. Durant el juliol i agost es va posar en marxa una prova pilot que, segons el comú, va ajudar molts dels participants a orientar-se laboralment. Per aquest motiu, la corporació vol mantenir el programa tenint en compte que la manca de treball i formació laboral entre els joves de 16 a 20 anys és actualment una de les principals preocupacions socials. El comú d’Escaldes va informar que des de la posada en marxa del programa pilot hi han participat un total de 16 persones entre el juliol i l’agost. El bon resultat d’aquest programa ha portat el comú a mantenir una iniciativa d’aquest tipus per facilitar l’accés al mercat laboral de joves sense experiència laboral, sense formació i amb mancances en diferents àmbits i desvinculats del sistema educatiu i del mercat de treball.

tracking