PARRÒQUIES

Els experts aposten per un canvi cap a un turisme sostenible

El comú de Canillo ha celebrat aquest matí un cicle de conferències que ha comptat amb les ponències de tres experts vinculats al món del turisme

L'acte s'ha celebrat a l'Auditori del Palau de GelComú Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo ha celebrat aquest matí un cicle de conferències a l'Auditori del Palau de Gel que ha comptat amb les ponències de tres experts vinculats al món del turisme, segons informa l'ens comunal en un comunicat. El cònsol canillenc, Francesc Camp, ha obert la jornada llançant la reflexió sobre quin ha de ser el futur del sector turístic de la parròquia. La ponentBlankaTrauttmansdorff, representant de Turisme d'Àustria ha exposat el model d'aquest país amb una filosofia marcada per la preservació del medi ambientexercitja des dels anys70a partir de la integració de tot el potencial turístic en l'estratègia fent prevaldre la tradició i adaptant-se a la modernitat sempre atenent a criteris de creixement sostenible. En aquesta línia,Trauttmansdorffha indicat que el model d'arquitectura s'ha anat transformant seguint les característiques alpines i procurant el menor impacte visual i mediambiental, segons informa el comú.

Per la seva banda, BrunoHallé, Vocal a l'InstitutoTecnológicoHotelero(ITH), Mesa deTurismode España,Co-HeadHospitalitySpain(Cushman& Wakefield), s'ha focalitzat en les noves tendències en hostaleria, centrant-se en els perfils de viatgers que sorgeixen, alguns arran de la pandèmia, destacant elsmillenialsque busquen integrar-se en la cultura local amb la finalitat de compartir-la a les seves xarxes socials; també s'ha de tenir en compte, ha dit, les dones queviatgen soles o els nòmades digitals, entre d'altres. Un altre dels arguments exposats perHalléés que els hotels per ser competitiushauran de complir ambels5 factors clau: ser eficientsa escala energètica, digitalitzar-se, cuidar el capital humà, tenir uns dissenys interiors actualitzats i buscar línies de facturació addicionals a l'activitat tradicional, segons especifica l'ens corporatiu al comunicat.

Un dels altres ponents,MiguelPuig, doctor en economia (UB, MIT i Harvard) ha explicat que la solució per atraure el turisme de qualitat implicaria incrementar els preus dels serveis. En aquest sentit, el comú relata que ha explicat que existeixen quatre maneres de fer-ho com 'contenir les llicències de construcció' o moderar o 'reduir les llicències turístiques', entre d'altres.

El cicle de conferències d'avui tanca la primera de les accions que es tenen previstes en el marc de les jornades de treball impulsades pel Departament de Dinamització turística i cultural de la corporació comunal. La segona, tindrà lloc al mes d'octubre. Amb tots els actes, el comú analitzarà la informació obtinguda per extreure'n unes conclusions i elaborar un full de ruta.

tracking