Fumigació contra la processionària del pi a partir de demà

Es farà amb helicòpter mitjançant l'aplicació de Bacillus thuringiensis en els boscos més sensibles de tot el país fins el 20 de setembre

Comença el control a la processionària del piANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els set comuns informen mitjançant un comunicat que a partir de demà dimecres 15 de setembre es començarà el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi. S'iniciarà el tractament a Canillo i Encamp i desprésseseguirà a Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra La Vella, entre dijous i divendres, i es finalitzarà el tractament a Sant Julià de Lòria el dilluns 20 de setembre.

El tractament s'efectuarà segons les condicions meteorològiques i coincidint, segons diuen, en l'època on l'eruga és més sensible a aquest. La fumigació aèria es farà amb helicòpter mitjançant l'aplicació deBacillusthuringiensisen els boscos més sensibles, una superfície prevista a tractar d'unes 1.185hectàriesaproximadament. Aquest tractament es durà a terme per controlar els focus emergents i prevenir l'augment de les afectacions sobre els boscos, per això es preveu actuar sobre 1/4 del seu hàbitat potencial. L'ens comunal informa que tot i la disminució efectiva de la població de l'eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d'adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l'insecte.

ElBacillus, tal com informen és un producte biològic autoritzat per la CE pels tractaments aeris contra aquest insecte i és compatible amb el medi natural, les persones i els animals, sense necessitat de prendre cap mesura de protecció en particular.

tracking