Canillo aprovarà “bastants” al·legacions

La intenció és permetre més edificabilitat en unitats concretes sense renunciar a l’objectiu d’ordenar l’urbanisme

Vista general de Canillo.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo ha decidit posposar l’aprovació de la reforma del pla urbanístic que estava prevista per al consell del comú celebrada ahir per introduir moltes de les modificacions proposades pels propietaris en les 195 al·legacions presentades al pla. El cònsol major, Francesc Camp, va apuntar que “les al·legacions són moltes i pertinents i en podrem acceptar bastants”. Camp va reconèixer que “en alguns casos ens han fet veure que havíem de ser una mica més permissius i ho farem”. La previsió del comú és poder aprovar la reforma del pla en el consell del 27 de setembre vinent, després d’acabar de revisar totes les al·legacions i de fer reunions amb alguns propietaris que encara resten pendents, segons va indicar ahir en concloure el consell.

Envers què succeeix amb la moratòria de llicències aprovada l’any passat i que va caducar precisament ahir, Camp va fer referència a l’article 93.3 de la Llei d’urbanisme, la qual “ens permet que qualsevol projecte presentat haurà de ser aprovat sobre la base de la nova reglamentació malgrat no haver estat aquest encara aprovat”. La legislació indica en aquest sentit que la llicència es podrà atorgar si no afecta pel seu emplaçament les infraestructures de la trama viària prevista.

Camp va assegurar que les al·legacions aportaran retocs puntuals al pla i que l’objectiu de classificació es mantindrà, però que es podran fer canvis motivats en les al·legacions en determinades unitats en zones de menys protecció. El cònsol major va assegurar que es va intervenir en zones com a Incles perquè la tendència era reparcel·lar en petites unitats propietats més grans per construir múltiples bordes.

EL PALAU DE GEL, DEFICITARI

La reunió del consell de comú també va aprovar els comptes del Palau de Gel. La instal·lació segueix sent deficitària, però des de la majoria es fa posar l’accent en el fet que l’agost havia estat molt bo i que la liquidació a 31 del mes reflectia unes pèrdues un 10% per sota del pressupostat. A hores d’ara la pèrdua d’explotació prevista és de 639.000 euros. La minoria va demanar participar en el pla d’acció del Palau de Gel, una proposta en la qual està treballant el comú, segons va apuntar el cònsol major, en tres vessants: la gestió del Palau, la reducció de la despesa energètica i les propostes de noves activitats per augmentar la facturació.

CONTRIBUCIONS ESPECIALS A SANT PERE DEL TARTER

Els propietaris de la urbanització de Sant Pere del Tarter hauran de contribuir a través de contribucions especials a pagar les obres de reforma. Així ho va apuntar la majoria en el consell de comú celebrat ahir a causa de l’elevat cost de les actuacions, que podria enfilar-se als 3,5 o quatre milions d’euros. El comú és troba a hores d’ara estudiant amb el lletrat i la interventora quin percentatge aplicar en les contribucions especials a pagar pels propietaris. El ventall abraça del 30% al 90%, però encara resta per definir en funció de l’aportació del comú.

NOVA ZONA BLAVA AL VIAL DE RANSOL

El cònsol menor del comú de Canillo, Marc Casal, va anunciar que abans de final de setembre s’instal·laran parquímetres i una nova zona blava al vial d’accés a les urbanitzacions Gran Sol i Sol-Ski. En les darreres setmanes el comú ha sancionat molts vehicles després de prohibir-hi aparcar més enllà del frontal dels edificis. Casal va apuntar que a l’hivern hi havia problemes per poder retirar la neu del vial i espera que la nova zona blava ajudi a ordenar l’aparcament. També va fer referència que hi ha poques queixes i que els residents tenen aparcament sota de casa.

tracking