L'oposició critica la falta d'atenció del comú als veïns de Fiter i Rossell

Miquel Aleix creu que la corporació ha abandonat les preocupacions d’aquells que es veuran afectats per accedir als seus negocis

Rosa Gili i Gerard Calvet durant la reunió de poble celebrada dijous.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reunió de poble celebrada dijous al vespre a la sala del Prat del Roure d’Escaldes ha provocat les primeres reaccions en relació amb les obres de Fiter i Rossell. “Considerem que el tema circulatori l’han treballat bastant bé però pensem que han donat poques explicacions a la gent que té un negoci i es veurà afectada”, va declarar ahir Miquel Aleix, conseller de la minoria demòcrata. “Si un comú realment és proper al poble s’hauria de preocupar pels afectats i per les seves inquietuds abans de començar les obres”, va afegir amb relació a l’accés a l’escola andorrana i a l’hospital, que es veurà alterat. “Sabem que són unes obres imprescindibles però creiem que s’hauria de comunicar d’una manera més eficient”, va anunciar Aleix. Pel que fa a aquesta qüestió, la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, va fer saber a tots el veïns que van assistir a la reunió de dijous que tots els canvis circulatoris s’havien dut a terme per una bona causa, i va demanar paciència a tots els afectats. “Aquestes obres estan formades per molts trams i impliquen molta gent. És molt complicat tenir tothom content ja que hi ha moltes afectacions”, va reconèixer Gili.

Per altra banda, el comitè liberal d’Escaldes-Engordany qüestiona l’endarreriment de la remodelació de la part alta de l’avinguda Fiter i Rossell, que, com a mínim, haurà d’esperar un any més. En aquest sentit, Gerard Calvet, cap d’Urbanisme, va explicar durant l’acte que en un primer moment s’havia apostat per començar les obres des de la part alta del carrer, però que es va descartar perquè és la que es troba en pitjor estat i on hi ha unes edificacions més antigues, concretament dels anys setanta. Davant d’aquesta resposta, alguns dels veïns d’aquesta zona presents a la reunió van trobar que eren arguments justificables però van insistir que se’ls continués tenint en compte i se’ls considerés una prioritat, ja que, com van anunciar, se senten “deixats de la mà de Déu”. Per la seva banda, Gili va assegurar que no s’oblidarà els veïns de la part alta. En aquest sentit, la primera actuació que s’iniciarà el 20 de setembre vinent durarà cinc mesos i abraçarà des del carrer Manel Cerqueda i Escaler fins a l’avinguda del Pessebre.

Els liberals constaten, així, la inacció del comú en una zona de pas que consideren molt transitada pels veïns de la parròquia. En aquest sentit, van transmetre a través d’un comunicat la seva preocupació per la manca d’inversió en un tram urbà en què els vianants reiteradament pateixen accidents pel mal estat de la via. A més, també van fer arribar al govern comunal i a FEDA la proposta de calefactar les voravies de la part alta de l’avinguda amb una xarxa de calor que eviti accidents provocats per la neu i el gel acumulats.

tracking