Les al·legacions no variaran els eixos principals del nou POUP

El cònsol major, Francesc Camp, assegura que el comú manté l’objectiu de fer una parròquia “més ordenada”

Vaques pasturant en primer pla i, al fons, una zona urbanitzada de Canillo.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cap de les 195 al·legacions a la revisió del pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia (POUP) de Canillo no ha fet ni farà replantejar al comú els eixos principals del document que, si supera tots els tràmits legals per validar-lo, guiarà el creixement urbanístic de la parròquia les properes dècades. “Hem donat la raó a algunes de les al·legacions i hem fet els canvis corresponents al POUP, però sense perdre de vista mai l’objectiu últim del pla: ordenar el territori de la parròquia perquè s’hi construeixi d’una manera més ordenada, més qualitativa i més espaiosa”, va explicar aquesta setmana el cònsol major, Francesc Camp, en declaracions al Diari. La revisió del POUP és previst que s’aprovi dilluns vinent en sessió de consell de comú.

Un dels punts més rellevants de l’actualització del POUP és la disminució general de l’edificabilitat en sòl urbanitzable, que es redueix en més del 50% de mitjana. Un altre aspecte important del document és que permet més edificabilitat als espais propers als nuclis de població i la restringeix encara més a les zones allunyades dels pobles. Aquestes dues propostes han centrat una part de les al·legacions que ha rebut el comú des que el 9 de juny d’aquest any va començar el període de 60 dies hàbils d’exposició pública del POUP. El comú ha desestimat les reclamacions que entren en contradicció amb aquests principis, va apuntar el cònsol. La corporació també ha rebut al·legacions que demanen que es facin modificacions en la delimitació de les unitats d’actuació i en la definició de l’amplada de les carreteres secundàries.

D’altra banda, el cònsol major canillenc va assegurar que no està “preocupat” per l’aixecament de la suspensió, dilluns vinent, de l’atorgament de llicències per a construccions provisionals en terrenys encara no urbanitzats de la parròquia. El comú va prendre aquesta decisió amb l’objectiu específic d’evitar que la vall d’Incles es pugui arribar a urbanitzar “de forma improcedent i desordenada”, segons recull el decret de suspensió, publicat el 14 de setembre al BOPA. “No estem preocupats per l’aixecament d’aquesta suspensió perquè, un cop haguem fet l’aprovació provisional del POUP, totes aquelles llicències que hagin entrat abans hauran de tenir en compte la nova normativa”, va assegurar Camp. El cònsol major va puntualitzar que una de les finalitats del POUP és, justament, limitar el creixement urbanístic a la vall d’Incles.

El comú canillenc manté l’objectiu d’aprovar el document de forma provisional al més aviat possible, segons va confirmar el cònsol. Camp va assegurar que la majoria de propietaris de la par­ròquia han acceptat les línies generals del pla. “Sí que hi ha hagut demandes de modificar algunes unitats d’actuació, però no de replantejar globalment el POUP”, va afirmar. Ni tan sols, va afegir el cònsol, per part dels que tenen propietats a les zones en què es restringeix més la construcció.

tracking