La nova plaça del centre esportiu costarà 603.039 euros

Sessió del consell de comú d'ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de reforma de la plaça del centre esportiu d’Ordino costaran 603.039 euros. En la sessió ordinària del consell de comú celebrada ahir al migdia, tots els consellers exceptuant Enric Dolsa, de X’Ordino, van votar a favor de l’adjudicació dels treballs i l’aprovació d’un suplement de crèdit de 218.015 euros per finançar una part de les obres no previstes a la partida pressupostària.

El projecte de remodelació de la plaça afecta una superfície de 600 metres quadrats, conservarà el mirador a la vall, inclourà bancs i elimina les barreres arquitectòniques. Com a novetat, s’hi instal·larà una plataforma que servirà d’escenari, coberta parcialment. Està previst que els treballs s’iniciïn a principi de setembre i que tinguin una durada de tres mesos.

La reforma també inclou la col·locació d’una sitja d’acer amb una cinta transportadora soterrada per a l’emmagatzematge i distribució d’estelles per a la caldera de biomassa del centre esportiu, que actualment s’ha de fer des de la carretera.

Dolsa va votar en contra de l’adjudicació de les obres i de l’aprovació del suplement de crèdit perquè considera que el cost dels treballs és excessiu. “Dubto molt que les inversions es puguin amortitzar”, va afirmar. Per la seva banda, la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, va mostrar-se a favor de les reformes, ja que sosté que els usuaris n’estan satisfets, i va qüestionar les crítiques de Dolsa al projecte.

Un altre punt destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació d’una ordinació que regula la construcció i el manteniment de les parcel·les d’ús agrícola i les casetes de camp. L’objectiu d’aquest canvi és evitar que aquestes edificacions es construeixin “de qualsevol manera” i “integrar-les a l’entorn”, segons va explicar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que també va assenyalar que les construccions ja fetes tindran el termini d’un any per adaptar-se a la nova normativa.

+

Sornàs

El comú negocia la compra d’un terreny privat a Sornàs. L’objectiu és construir-hi una una plaça i millorar l’entorn urbanístic del poble.

Piscines

Una modificació del pla d’ordenació i urbanisme permetrà construir piscines i instal·lacions esportives a les comunitats de veïns.

tracking