el pas de la casa

Els bombers netegen l'estany de les Abelletes després de 15 anys

Els bombers netegen l'estany de les Abelletes després de 15 anyscomú encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aigua de l’estany de les Abelletes serà més clara. El comú d’Encamp va netejar ahir al matí, després de 15 anys, el fons d’aquest estany que es troba a la zona fronterera amb França. L’operació es va dur a terme amb la col·laboració de la unitat subaquàtica dels bombers, ja habituada a aquestes feines. Especialment es va incidir en les pinyes de captació d’aigua portable, uns conductes que formen part de la xarxa que abasteix la vila del Pas de la Casa i una part de la comuna de Porta, concretament els edificis situats a l’entrada de Les Bailletes, a tocar de la carretera N-22.

A l’acció van ser-hi presents la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, el maire de Porta, Marius Hugon, i els secretaris d’Estat de Medi Ambient, Marc Rossell, i de Justícia i Interior, Joan León.

Laura Mas va explicar que d’acord amb Marius Hugon es va decidir que podria ser un bon moment aquest estiu per “fer un control i neteja de l’estat de la captació amb l’objectiu de seguir millorant la qualitat de l’aigua i el rendiment de la xarxa d’abastament d’aigua potable del Pas de la Casa”. “Tenim la responsabilitat de vetllar perquè els serveis comunals estiguin en bon estat, com també de preservar l’entorn natural”, va afegir la cònsol, puntualitzant que “aquesta és una zona de molta afluència turística”. Per altra banda, León va destacar la col·laboració existent amb els territoris transfronterers en diverses matèries com són el medi ambient i la cooperació entre els cossos especials.

tracking