Reportatge

La passarel·la de Rosa Ferrer

Les autoritats d’Andorra la Vella i el Govern inauguren el pas elevat que uneix la plaça del Poble amb la plaça del Consell General per homenatjar l’excònsol de la parròquia.

La passarel·la de Rosa FerrerCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passarel·la que connecta la plaça del Poble i el carrer de la Vall d’Andorra la Vella, el nexe d’unió entre la ciutat moderna i el centre històric, durà a partir d’ara el nom de M. Rosa Ferrer Obiols en reconeixement a qui va ocupar, entre d’altres, el càrrec de cònsol major de la capital andorrana entre el 2008 i el 2015. En un dels primers actes públics que se celebren a la parròquia des de l’esclat de la pandèmia, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el cap de Govern, Xavier Espot, i la subsíncica general, Meritxell Palmitjavila, van inaugurar ahir al migdia aquesta infraestructura, un element que, segons Marsol, “reforça la connectivitat urbana i, alhora, potencia l’atractiu turístic” de la zona.

La proposta de batejar l’equipament amb el nom de M. Rosa Ferrer Obiols, que va morir el febrer del 2018, és fruit d’una iniciativa ciutadana impulsada per familiars i amics de la política. En l’acte d’inauguració, Marsol va descobrir una placa, ubicada a l’entrada a la passarel·la des de la plaça del Poble, amb el nom de l’excònsol, que va tenir una llarga trajectòria política al Principat i també va ocupar els càrrecs de ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, i de consellera general. El fill, Marc de Diego Ferrer, va rebre de mans de Marsol una placa d’homenatge que reprodueix la que s’ha instal·lat a la passarel·la. “Que un tros de la parròquia dugui el seu nom és una cosa no té preu”, va afirmar De Diego, visiblement emocionat.

POLÍTIQUES DE BENESTAR

El cap de Govern va remarcar que la passarel·la és el punt on “convergeixen tres institucions que la Rosa coneixia bé”: el Consell General, l’executiu i el comú de la capital. Espot també va celebrar la vocació “de servidora pública” de Ferrer, exercida “amb honestedat, rigor i humanisme”. El cap de l’executiu va recordar que Ferrer va destacar per defensar “polítiques per millorar l’Estat del benestar i pel seu “compromís pels drets civils, sobretot els de les dones”, així com per la seva lluita “per la igualtat de gènere en el món laboral i el de la política”.

Per la seva banda, Mitjavila va ressaltar que l’equipament és “un pont entre el centre històric, que ens enllaça amb els nostres orígens i tradicions, i el creixement exponencial de la ciutat”.

El pas elevat té una longitud de 29,5 metres i una amplada de quatre. El sòl està tractat amb un material de resina antilliscant per garantir la seguretat dels vianants. Una de les peculiaritats de la infraestructura és que al centre hi ha un mirador panoràmic que sobresurt de l’amplada amb un vidre trepitjable al sòl.

tracking