Escaldes-Engordany

Les obres de la Creu Blanca s'avancen

Tres quartes parts dels treballs d’impermeabilització, pavimentació i embelliment ja s’han enllestit

Les obres de la Creu Blanca s'avancen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de remodelació de la plaça de la Creu Blanca, a Escaldes-Engordany, avancen a bon ritme i, si no hi ha cap imprevist d’última hora, acabaran abans del termini previst pel comú. La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, va revelar ahir en declaracions al Diari que els treballs acabaran a final de juliol, entre quinze dies i un mes abans del termini establert. Les obres van adjudicar-se el desembre de l’any passat per un import de 671.703 euros.

Gili va explicar que tres quartes parts de la intervenció d’impermeabilització, pavimentació i embelliment de la plaça ja s’han completat. El tancament de les piscines comunals que es va fer fa uns dies ha permès accelerar les obres d’instal·lació del sistema d’impermeabilització del terra, un dels punts més importants de l’obra. Cal tenir en compte que les obres eren d’importància i necessitat per al comú escaldenc, ja que en el paviment on aparcaven els vehicles es produïen filtracions d’aigua que acabaven perjudicant les instal·lacions esportives que hi ha a sota.

D’altra banda, fonts del comú van recordar que els treballs no tan sols tenen l’objectiu de prevenir futures goteres procedents de la plaça a les piscines, sinó que també volen millorar la qualitat estètica del paviment i del conjunt de l’entorn urbà de la Creu Blanca.

En aquest sentit, aquestes mateixes fonts van apuntar que l’embelliment s’ha fet tenint en compte la possibilitat que la plaça pugui acollir esdeveniments de tota mena organitzats per la corporació com, per exemple, concerts i espectacles d’animació per als més petits. El comú està convençut que una nova plaça “amb cara i ulls” contribuirà a la dinamització de la zona alta d’Escaldes-Engordany. En definitiva, el comú afirma que la nova plaça serà un espai públic que “es guanyarà de nou” per a la parròquia.

L’estat avançat de les obres permetria de reobrir abans del previst l’aparcament de la Creu Blanca. L’estacionament comunal va tancar dilluns 22 de febrer arran de l’inici del treballs a la plaça. Des d’aleshores les persones que necessiten aparcar per la zona de la Creu Blanca poden utilitzar el pàrquing de l’Església, el del carrer de les Escoles i el del Pouader. El comú escaldenc també va habilitar el marge dret del carrer del Copríncep De Gaulle per als pares que porten els fills amb cotxe a l’escola francesa i necessiten fer estacionaments breus.

UNA ZONA PROBLEMÀTICA

No és la primera vegada que el comú d’Escaldes-Engordany s’ha hagut d’enfrontar a problemes de filtracions a les piscines comunals d’aigua que prové del paviment de la plaça de la Creu Blanca. Fa més de deu anys, el març del 1999, la corporació escaldenca va decidir de tancar la piscina de la parròquia davant el perill d’enfonsament que presentava el fals sostre de la instal·lació, “malmès per les contínues filtracions d’aigua” que s’escolaven per la plaça, segons va recollir aleshores el Diari. Les instal·lacions van reprendre l’activitat dos mesos després que el comú reparés el fals sostre. Paral·lelament, i amb l’objectiu de prevenir futures filtracions, es van enquitranar les zones més castigades per l’aigua. Tot i que el comú va decantar-se finalment per aquesta solució d’urgència, aleshores ja hi havia sobre la taula de l’equip de govern una proposta de reforma en profunditat de la plaça, amb una renovació completa de la fesomia i un projecte d’embelliment del paviment. Tot i aquestes reformes, els maldecaps per al comú no van acabar aquí. El març del 2003, la corporació va dur a terme la rehabilitació de l’edifici de les piscines comunals. L’immoble patia defectes d’estructura i deteriorament derivats, entre altres coses, de les filtracions d’aigua de la plaça.

Les obres de la Creu Blanca s'avancen

tracking