Encamp distribueix 350 porta entrepans a escolars per reduir plàstics d'un sol ús

Amb motiu del dia mundial del medi ambient, s'han repartit 5000 bosses de malla reutilitzables

Els han entregat a escolars de segon i tercer cicle de la parròquiaComú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Encamp ha portat a terme diverses accions de sensibilitzacióamb motiu del dia mundial del medi ambient, entre les quals, segons informa l'ens comunal en un comunicat, la distribució de 350 porta entrepans a escolars de segon i tercer cicle de la parròquia. L'objectiu és evitar l'ús de plàstics i embolcalls d'un sol ús per als esmorzars i berenars. Divendres es van distribuir a les escoles del Pas de la Casa i avui, a les escoles d'Encamp i a l'Àrea de Jovent per part del conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura del Comú d'Encamp, André Riba, iels ecodelegats de cada centre.

Una altra de les accions, del comú, en la línia de reduir la producció de residus, i l'impacte negatiu en el medi ambient de materials que són difícils de reciclar, ha estat la distribució de 5.000 bosses de malla reutilitzables, realitzades precisament amb plàstic reciclat, per a la compra de la fruita i la verdura. Les bosses, segons notifica l'ens comunal, es poden obtenir als serveis de tràmits del Comú, tant a Encamp com al Pas de la Casa, i apartird'avuidilluns 7 de maigals establiments de la parròquia que venguin aquest tipus de productes també les donaran als clients.

La parròquia complementa la commemoració del dia mundial del medi ambient amb uns tallers de sensibilització al voltant del canvi climàtic, de la biodiversitat vegetal i del reciclatge que es duran a terme als centres educatius.

Segons informa el comú, l'any passat a Encamp es van recollir 631 tones de papercartó, 336tnd'envasos, 476tnde vidre, 37tnd'oli i les deixalleries comunals van gestionats 641tnde residus per reciclar orevalorar.Respecte al2019 es va detectar un increment en la recollida d'envasos i per això les accions de sensibilització d'enguany han anat adreçades a reduir el consum d'envasos lleugers i per a un sol ús.

tracking