El 'projecte Montessori', a punt de tancar la inversió

Es buscarà una alternativa al Casamanya si la ubicació no és possible

El 'projecte Montessori', a punt de tancar la inversió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els promotors del projecte d’escola Montessori asseguren que estan a punt d’aconseguir el finançament per impulsar el centre educatiu, i que inversors del país i també forans constribuïrien a aixecar la proposta que es va pensar en un inici per a l’hotel Casamanya. Però el futur de l’edifici propietat del quart d’Ordino està pendent de definir-se i hi ha sobre la taula l’opció que esdevingui el lloc de residència per als investigadors que vinguin a treballar en el futur centre de recerca de Grifols.

Una notícia que ha sorprès els integrants de l’associació Montessori que estan darrere del projecte que vol posar en marxa l’escola que segueixi aquest mètode pedagògic. Ells es van posar en contacte al seu dia amb el comú ordinenc i van exposar als cònsols el seu projecte, alhora que van demanar i van poder accedir al recinte amb un arquitecte i un enginyer per veure les instal·lacions i així poder elaborar la proposta econòmica. Ara asseguren que si finalment no es pot fer a l’hotel Casamanya es buscarà una ubicació alternativa. Sostenen, malgrat que no volen donar detalls ni tampoc quantificar la inversió, que el projecte és ferm. I afegeixen que si el plantejament inicial era acollir alumnes de fins a dotze anys, ara també s’arribaria a secundària, amb ensenyament per a estudiants de fins a setze anys.

El futur de l’edifici que acumula anys en desús s’ha de decidir entre dues alternatives: o bé la concessió a un privat (i aquí el projecte Montessori seria una de les opcions) o bé reconvertir-lo en allotjament per als científics de Grifols, que és la proposta més recent i que està generant molt debat.

tracking