Infraestructures

Ordino debat entre Grifols o l'entrada d'un privat per a l'hotel Casamanya

El comú i el quart tenen sobre la taula la possibilitat d’oferir pisos per als investigadors de la farmacèutica que vinguin temporalment o fer una concessió

Ordino debat entre Grifols o l'entrada d'un privat per a l'hotel CasamanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús que se li ha de donar a l’hotel Casamanya fa anys que està sobre la taula i que protagonitza tots els programes electorals dels partits que han aspirat a liderar el comú ordinenc. Fins ara, però, no se li ha trobat sortida. El que tenen clar totes les parts implicades és que l’edifici és públic i a dia d’avui només existeixen dues possibilitats. Una, la que sempre hi ha hagut sobre la taula, treure un concurs per fer una concessió al privat que tingui la millor oferta i que pugui explotar l’edifici durant un període de temps per determinar. La segona i més recent, reformar l’antic hotel en allotjaments per als investigadors i científics que vinguin al país temporalment. En aquest darrer cas, en principi hauria de ser el quart el que es fes càrrec de la reforma, que podria costar uns cinc milions d’euros, i després rebria a canvi un lloguer.

Per debatre sobre les diverses opcions, el quart es va reunir dimarts al vespre. Malgrat que públicament ni el comú ni el quart han donat detalls de les converses, fonts de la parròquia apuntaven que dins del quart no tothom veuria bé la proposta de Grifols perquè entenen que no és un projecte d’interès per a la parròquia i preferirien destinar l’edifici a quelcom que tingués un efecte més directe sobre els ordinencs.

Sobre la possibilitat que un privat exploti l’hotel Casamanya, fins ara només dues empreses s’hi han mostrat interessades. D’una banda, el centre educatiu del mètode Montessori, que tot i mostrar-hi interessats en un inici, després les converses van quedar frenades. La inversió que s’hauria de fer a l’edifici en seria el principal motiu. Una altra opció que s’havia estudiat és la instal·lació d’un supermercat Carrefour a la part baixa de l’antic hotel, que no seria incompatible amb la possibilitat de fer pisos a les plantes altes. De moment, però, aquesta opció no està tampoc tancada.

Tampoc ho està, tal com van deixar clar ahir des del comú, que l’ús hagi de ser per allotjar treballadors de Grifols. De moment, l’únic que està decidit per a la parròquia és que serà la seu del centre que la farmacèutica multinacional instal·larà al país. Per explicar detalls sobre el projecte, i vist l’enrenou que la notícia ha provocat, el Govern i el comú han convocat conjuntament una reunió de poble per al 9 de juny. La voluntat dels mandataris és presentar el projecte per tal d'esvair qualsevol tipus de dubte al voltant de què es farà realment i respondre a les preguntes que la població pot fer arribar a través del correu electrònic visc@andorra.ad

LES OPCIONS

-Allotjaments

L’opció més factible que el comú i el quart tenen ara mateix sobre la taula és reformar l’hotel Casamanya en allotjaments per als investigadors i científics de Grifols que vinguin al país de manera temporal.

-Concessió

Tant el comú com el quart tenen clar que l’edifici és públic i que, per tant, si la idea de Grifols no convenç, el que s’ha de fer és una concessió perquè sigui un privat qui l’exploti durant un termini de temps per determinar.

-Interès dels privats

Fins ara només dues empreses privades s’han interessat en l’antic hotel. D’una banda, el centre educatiu del mètode Montessori, i de l’altra, el supermercat Carrefour. De moment, però, cap de les dues propostes s’ha concretat.

tracking