Els Cortals recuperarà el pont tibetà tot i el concurs desert

El comú adjudicarà directament els treballs de millora de la passarel·la

Els Cortals recuperarà el pont tibetà tot i el concurs desertGerard del Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp tirarà endavant la reforma del pont tibetà dels Orris ubicat a la zona de la baronia dels Cortals malgrat haver declarat desert el concurs per recuperar la passarel·la que ara mateix està tancada al públic per motius de seguretat. La corporació, segons van explicar al Diari, fonts comunals, va declarar desert el concurs perquè les propostes de les empreses que s’hi van presentar no complien els requisits demanats al plec de bases. La intenció del comú és que el pont tibetà sigui un atractiu turístic aquest estiu i la corporació ha decidit actuar per la via d’urgència. La solució per reobrir el pont en el termini previst passa per una adjudicació directa a través d’una demanda de preus, van indicar les mateixes fonts.

Cal recordar que l’any 2020 el comú d’Encamp va adjudicar diferents estudis tècnics per poder determinar en quin estat de seguretat es trobava el pont tibetà dels Orris. Tots els treballs de millora es durant a terme en la zona de la baronia, més concretament entre la roca del Pisó (el rocòdrom) i el riu dels Cortals, sobre el qual es troba ubicat el pont tibetà. Concretament es treballarà a la zona perimetral del rocòdrom, al camí d’accés, que porta del rocòdrom fins al pont tibetà i a la plataforma sobre el riu dels Cortals.

Actualment la plataforma de pas del pont tibetà dels Cortals està formada per travesses de fusta, algunes de les quals es trobem trencades i deteriorades. Així per millorar-ne la seguretat i el futur manteniment, dins el projecte de reforma s’ha previst desmuntar les travesses de fusta actuals i instal·lar una nova plataforma metàl·lica de pas.

tracking