DA acusa el comú d'incomplir la Llei de finances comunals

Vilanova denuncia que la minoria no els tramet les memòries trimestrals

DA acusa el comú d'incomplir la Llei de finances comunalsdemòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres consellers de la minoria d’Escaldes-Engordany (DA) van denunciar ahir al matí en roda de premsa que la majoria se salta la llei en no haver tramès al ple del comú les quatre memòries trimestrals d’execució del pressupost del 2020. El conseller Jordi Vilanova va lamentar la “manca d’informació i de transparència” de l’equip de govern en la presentació dels comptes, fet que “incompleix” l’article 98 de la Llei de finances comunals. El text legal obliga a trametre trimestralment al ple del comú la memòria explicativa de l’execució del pressupost, els moviments i la situació de tresoreria.

Vilanova va demanar a la cònsol major, Rosa Gili, que “assumeixi la seva responsabilitat” i prengui “mesures urgents” per revertir aquesta situació. El conseller va assegurar que la minoria ja ha demanat dues vegades a la majoria que faci públiques les memòries. Concretament, va apuntar Vilanova, va fer-ho en dos plens celebrats l’octubre i el desembre de l’any passat. Si l’equip de govern torna a negar-se a fer públics aquests documents, va alertar el conseller, la minoria estudiarà emprendre “altres accions”, tot i que no va especificar quines.

El conseller demòcrata considera que “l’excusa” que el cònsol menor, Joaquim Dolsa, els ha donat per no haver tramès les memòries, que no s’ha pogut fer per “manca de personal” al departament de Finances, demostra “falta de confiança” en els treballadors. Vilanova va preguntar-se per què, “si el problema és aquest”, l’equip de govern no s’ha plantejat de contractar “de manera urgent una empresa externa per solucionar el problema”.

Liquidació

D’altra banda, Vilanova també va criticar que “quan ja som a mitjan mes de maig”, la majoria no hagi sotmès encara a votació al ple la liquidació dels comptes del 2020 i que, alhora, ja hagi presentat i aprovat un pressupost per al 2021 de 34 milions d’euros, “el més alt de la història del comú”. “No sabem quants diners es va gastar el comú el 2020 ni quin percentatge del pressupost es va executar”, va criticar Vilanova.

La consellera Núria Barquín, per la seva banda, va recordar que “una situació similar a la de les memòries s’està donant amb les actes de les juntes de govern”, i va lamentar que el comú no les pengés al web de la corporació fins ahir, després que Barquín ho denunciés públicament a les pàgines del Diari.

tracking